Hjemmelavet pålæg til jul
Find opskrifter til hjemmelavet leverpostej, medisterpølse, sylte og meget mere til julebordet. Og husk at bruge gode råvarer.
”Nææh, er det hjemmelavet?”
Ordene er nærmest ensbetydende med kulinariske og lækre egenfortolkede retter og er kærkomne til julen med komsammen og traditioner.
”Det er en rigtig god idé at lave flere af retterne til julebordet selv. Det er både en hyggelig måde at komme i julestemning for hele familien, og en måde, hvor du kan eksperimentere med mere ukendte råvarer og processer i køkkenet,” siger Christian Vejlund, seniorkonsulent i Landbrug & Fødevarer.
Vi har gjort arbejdet nemmere for dig og samlet en oversigt over gode retter, du kan lave selv. Lige fra leverpostej over sylte til rullepølse:
Farmors leverpostej
Hvidvinssylte med oliven og rødbederelish
Kalverullepølse
Kalveleverpostej
Kyllingeleverpostej
Leverpostej med rodfrugter
Min mors "pork pie"
Næsten klassisk medisterpølse med trøfler sønderjysk grønlangkål og sherry
Presset svinesylte fra Skagen
Sylte af ungkvægskank med grønkålssalat
Terrin med svinekæber, nødder og svesker