Brug rester i madpakken

Brug dine middagsrester næste dag og spar penge. Vi giver 5 forslag til aftensmad, der giver gode madpakke-rester. Og 5 gode bud på, hvordan du kan bruge resterne i madpakken.

Brug rester i madpakken
Brug rester i madpakken. Det er både sundt, lækkert og billigt, og der er stort set ingen begrænsninger for, hvad der kan bruges i madpakken.

Sådan lyder vejledningen fra ernæringsekspert Line Damsgaard.

Hun fremhæver, at almindelige rester som kød, fjerkræ, ris, pasta og grøntsager i høj grad er gode til både voksnes, men også børns madpakker.

"Man får mere variation i madpakken, når man bruger resterne. Ris eller pasta kan for eksempel bruges i en salat med grøntsager og kød, æg eller fisk og hele stykker kød af kylling og forskellige stege kan skæres i skiver og bruges sammen med grøntsager i fuldkornsboller eller pitabrød. Man kan også bruge små stykker af kød fra kylling og and, som eventuelt kan fyldes i rispapirruller," siger Line Damsgaard.

Spar penge ved at bruge rester

Hun understreger, at det også er en fordel for økonomien, hvis man bruger den mad, der er til rest.

"Det giver helt selvfølgeligt en meget bedre økonomi, når man ikke smider madvarer ud. Og hvis man oven i købet laver nogle retter, som bagefter er gode at genanvende i madpakken og husker, at få det på køl snarest muligt, giver det endnu bedre mening."

Her er fem gode bud på middagsretter, der giver gode rester. Og fem gode bud på, hvordan man kan bruge resterne i madpakken.

Middagsretter:

Madpakker:

(madpakkerne kan også bruges til større børn, men da beregnes en større portion)