Find det magre kød
Få overblik over, hvilke udskæringer med grisekød, fjerkræ, okse- og kalvekød der indeholder mindre end 10 gram fedt pr. 100 gram.
Du kan typisk genkende de magre kødudskæringer på Fødevarestyrelsens grønne Nøglehulsmærke, som kan komme på de udskæringer, der indeholder under 10 gram fedt pr. 100 gram råt kød.
Herunder har vi samlet de udskæringer, der lever op til kravene i Nøglehulsmærket.
Fedtindhold højst 10 g/100 g:
GRISEKØD | gram |
---|---|
Filet Royal | 1,1 g |
Sauté-skiver | 1,1 g |
Medaljoner | 1,1 g |
Klump af gris | 1,9 g |
Schnitzler | 2,6 g |
Lever af gris | 3,4 g |
Inderlår af gris | 2,6 g |
Wokstrimler af inderlår | 2,6 g |
Minutstrimler | 2,7 g |
Minuttern | 2,7 g |
Yderlår af gris | 3,6 g |
Hakket kød, 3-6 % | 3-6 g |
Mørbrad af gris | 3,8 g |
Kæber af gris | 4,1 g |
Filet af gris, afpudset | 4,2 g |
Minutkoteletter uden fedtkant | 4,2 g |
Hjerte af gris | 4,3 g |
Mignon af gris | 4,7 g |
Bovsteaks | 5,3 g |
Skank af gris | 7,5 g |
Culotte af gris, ca. 2 mm spæk | 9,6 g |
OKSE- OG KALVEKØD | gram |
---|---|
Okseinderlår uden fedt (herunder roastbeef, steaks, tern, strimler, wokstrimler, tynde skiver) |
2,5 g |
Tykstegsfilet, afpudset (herunder bøf, medaljoner, tern, wokstrimler, carpaccio, tynde og tykke side) |
3,9 g |
Filet uden fedtkant (herunder bøf, carpaccio) |
5,0 g |
Hakket kød, 5 % | 5,0 g |
Skank | 6,0 g |
Mørbrad (herunder bøf, tournedos, chateaubriand) |
6,4 g |
Lårtunge | 6,5 g |
Flanksteak * | 6,7 g |
Yderlår | 7,1 g |
KYLLING | gram |
---|---|
Kyllingebrystfilet uden skind (herunder inderfilet) | 5,6 g |
Kyllingebryst med skind | 6,9 g |
Kyllingelår med skind | 8,9 g |
Kilde: www.frida.fooddata.dk
* Kilde mættet fedt i dansk okse og kalvekød, Teknologisk Institut, 2012