Derfor skal du spise æg
Æg er en lille ernæringsbombe, der indeholder mange af de næringsstoffer, man skal bruge.
Æg er rig på vitaminer, mineraler og proteiner, samt en billig kilde til sund ernæring. Derfor kan raske mennesker med god samvittighed spise æg flere gange om ugen. Så enkelt lyder rådet fra Christian Vejlund, seniorkonsulent hos Landbrug & Fødevarer.
”Der er så meget sund ernæring i æg, og samtidig er det et fint supplement til en planterig og varieret kost, der lever op til Fødevarestyrelsens officielle kostråd, der giver råd til en sund og klimavenlig kost,” siger Christian Vejlund.
Tal fra DTU Fødevareinstituttet viser, at danskerne i snit spiser 17 gram æg om dagen. Et gennemsnitligt æg vejer ca. 56 gram uden skal, så danskernes får altså lidt under en tredjedel af et æg om dagen.
”Mange forbinder desværre stadig æg med forhøjet kolesteroltal, men for raske mennesker vil æg flere gange om ugen ikke føre til flere hjerte-kar-sygdomme,” fortæller Christian Vejlund.
”Æg er i det hele taget en lille ernæringsbombe, der indeholder rigtig mange af de næringsstoffer, man skal bruge, som for eksempel B12- og D-vitamin samt selen. Derudover indeholder æg rigtig meget protein, der bidrager til muskelopbygningen og mæthed,” Og så er æg i det hele taget en klimaeffektiv kilde til protein, siger Christian Vejlund og pointerer, at netop proteinindholdet fra tre æg, svarer til ca. 100 gram magert kød eller 1,2 kg grønne bønner.