Hvad laver man flæskesteg af?
Du kan lave flæskesteg af både kam, skinkesteg, nakkesteg og ribbenssteg. Få hjælp til hvilket kødstykke du skal vælge.
Flæskesteg af kam fra gris
Flæskesteg af kam skæres af hele grisekammen uden mørbradklods. Sværen ridses med ½ - 1 cm's mellemrum. Stykket op mod nakken er højest og mest fedtmarmoreret – stykket mod skinken er magrest.
Til bestillinger af store stege er det bedste stykke fra mørbradenden op til 5. ribben uden mørbradklods, da man får en flæskesteg i samme højde = samme stegetid.
Flæskesteg af skinke
Skinkesteg skæres af skinken. Det er en mager udskæring med meget reelt kød. Skinkesteg er med svær, og kan derfor anvendes og tilberedes på samme måde som flæskesteg af kam.
Flæskesteg af nakke
Nakkestegen skæres af forenden. Det er et dejligt stykke kød, der med sin fedtmarmorering kan holde sig smagfuldt og saftigt ved længere tilberedning. Nakkestegen er med svær, og kan derfor anvendes som et alternativ til flæskesteg. Nakkestegens fedt gør, at man ikke skal være lige så nænsom med tilberedningen, som når man laver flæskesteg af fx kam.
Ribbenssteg
Ribbenssteg skæres hovedsagelig af bryst fra gris, kogestykket. I nogle tilfælde kan ribbenssteg også være skåret af bryst fra gris, stegestykket - man kan se ribben på hele stykket.