Besøg en bondegård med dyr og oplev dyrene tæt på
Hele året rundt er der rig mulighed for at møde dyrene hos de danske landmænd. Følg vores guide, og find en besøgsbondegård nær dig, hvor du kan se, hvordan de forskellige dyr har det.
Danske landmænd inviterer gerne indenfor og viser deres gårde og malkekvæg frem. På et gårdbesøg kan du se, hvordan produktionen foregår, og hvordan dyrene trives.
Åbent Landbrug
Hvert år den tredje søndag i september er der Åbent Landbrug, hvor landmænd i hele Danmark åbner dørene for gæster i tidsrummet 10-16. Det er gratis at komme på besøg.
Udover gårde med køer og kalve, er der også gårde med grise, kødkvæg, høns m.fl. Dagen byder på oplevelser og aktiviteter for både børn og voksne, og mange af stederne er det muligt at købe lidt at drikke og spise.
Læs mere om Åbent Landbrug, og find en gård i nærheden af dig. Du kan også følge Åbent Landbrug på Facebook.
Læs også - Hvad er dyrevelfærd?
Økodag - Køernes forårsfest
Hvert år i april inviterer de økologiske mælkeproducenter til åbent hus, når malkekøerne skal på græs. På Økodagen kan du være med til at sende øko-køerne på græs efter en vinter i stalden. Det foregår altid præcis kl. 12.00. Mange besøgende oplever det som om, at køerne danser ud på markerne. På gårdene er der også smagsprøver på økologiske mejeriprodukter. Læs mere på økodag.dk.
Læs også - Hvorfor danser køerne, når de kommer på græs?
Gårdbesøg for børnehaver og skoleklasser
Mange besøgsgårde inviterer vuggestuer og børnehaver indenfor, så de kan møde dyrene, se hvordan køerne bliver malket, klappe kaniner, få en tur på ladet af traktoren og ride på ponyer. Spørg besøgsgårdene i dit lokalområde, hvilke muligheder der er for de mindste børn. Der vil typisk være brugerbetaling.
Skoleklasser på 0.-10. klassetrin og klasser på ungdomsuddannelser kan tage på gårdbesøg gennem Skole, Landbrug & Fødevarer. Det er nemt at finde og booke en gård - og så er det helt gratis.
Læs mere om Skole, Landbrug & Fødevarer, og book et besøg.
LÆS OGSÅ
Ideer til undervisningsmateriale om dyrevelfærd i skolen