Lær at tilberede en lækker og billig kalvesteg
Kalvecuvetten er et forholdsvist billigt stykke kød, som sagtens kan blive mørt, saftigt og lækkert. Du skal blot følge nogle gode råd under tilberedningen af kødet, som du her får af ernæringsekspert Hanne Castenschiold.
Kalvecuvetten står ofte i skyggen af den mere velkendte kalveculottesteg. Selvom cuvetten som udgangspunkt ikke er nær så mør som culotten, kan man sagtens få en saftig, mør og smagfuld steg ud af cuvetten.
Kalvecuvetten er også ofte en billigere udskæring og er nemmere at skære ud efter tilberedningen, da kødfibrene ikke vender ligesom på culotten.
Se her hvordan du får en mør og saftig kalvecuvette til eksempelvis nytårsbordet.
SE OGSÅ opskriften på Cuvette med kompot af danske bær
Se også

Kalvecuvette - sous vide
Cuvetten er en billigere udskæring end culotten: Den er ikke helt så mør, men smager af mere. Kalvecuvetten kan være et godt valg i forhold til oksecuvetten, for kalvekødet er mere mørt end oksekødet (kræver ikke så lang tid), og den mildere kødsmag modsvares af cuvette-udskæringens smagsfylde. En oksecuvette er noget større og lidt mindre mør, og skal have 50 % længere tilberedningstid.

Kalvecuvette med tunsovs og grønne bønner
Vitello tonnato er en klassisk italiensk ret. Her serverer vi retten med cuvette af kalv efter inspiration fra den originale opskrift. Anretningen fungerer både som forret og hovedret.

Kalvecuvette i mørk øl med varm risotto af perlebyg og fennikel
Kalvecuvette i mørk øl med varm risotto af perlebyg og fennikel

Kalvesteg - stegt som vildt - med waldorfsalat og skysovs
Retroklassikeren, som mange husker fra fester i forsamlingshuset med ’suppe, steg og is’, holder stadig. Langtidsstegt, supermørt kalvekød med waldorfsalat og skysauce smager bare forrygende godt.