Det skal du bruge
2 personer
250 g wokstrimler af skinkeinderlår eller skinkestrimler, ½
x ½ x ca. 8 cm
2 tsk olie
1 fed hvidløg
salt og
peber
Grøntsager
3 peberfrugter, fx rød, gul og
orange
1 squash, ca. 200 g
1 løg, gerne
rødløg
Dressing
2 spsk balsamico- eller
rødvinseddike
1 spsk sukker
frisk
basilikum
Tilbehør
1 bolle, ca. 65 g
(½ bolle pr. person)
Ca. 30 minutter
Sådan gør du
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Vend det i en skål med olie, presset hvidløg,
salt og peber.
Varm en pande op ved kraftig varme.
Læg kødet på panden
og lad det blive brunt, før det vendes.
Brun kødet på alle sider - samlet
stegetid 1-1½ minut.
Læg kødet på en tallerken.
Skær peberfrugter og
squash i store tern. Hak løget groft. Svits peberfrugter, squash og løg på
panden under omrøring, til de er lige netop møre, men stadig en anelse sprøde,
ca. 8 minutter.
Rør eddike og sukker sammen, hæld blandingen over
grøntsagerne og steg videre, stadig under omrøring, i ca. 2 minutter. Smag til
med salt og peber. Vend kød og basilikumblade i.
Lun evt. bollen og
halver den.
Tips
- Sauté-skiver af svinefilet eller Skinke Bites af skinkeklump kan bruges i stedet for wokstrimler.
- Frisk koriander, bredbladet persille eller dild kan bruges i stedet for basilikum.
- Sådan skærer du selv wokstrimler af skinkeschnitzler af inderlår.