Weekend suppe med oksebryst, perlespelt og æbler

Weekend suppe med oksebryst, perlespelt og æbler

Thomas Castberg

Af Thomas Castberg

Det skal du bruge

8 personer

1,2 kg okse- eller kalvebryst

2 porrer, 200 g
2 store gulerødder, 300 g
1 løg, 100 g
2-3 hele nelliker
½ selleri, 300 g
2 persillerødder, 300 g
2 laurbærblade
1 spsk peberkorn
1 spsk salt
200 g perlespelt

1 bundt bredbladet persille
3-4 timiankviste
2 store madæbler, 250 g
Salt og peber

Tilbehør

Groft brød, 400 g


Ca. 1 time og 45 minutter


Sådan gør du

Læg kødet i en tilpas stor gryde, dæk med vand og bring vandet i kog. Skru ned og kog videre ved svag varme, skum urenheder af undervejs.

Rens porrer og skræl gulerødder, selleri og persillerod. Skær 2/3 i grove stykker.

Skær resten i små tern og sæt dem til side. 

Pil løget og stik nelliker i det.

Når kødet har kogt i ca. ½ time, og der ikke er mere at skumme af, tilsættes grøntsager, løg, timian, persille, laurbærblad, salt og hele peberkorn.

Tag kød og grøntsager op efter endnu 1 time, si suppen og hæld den tilbage i gryden sammen med kødet.

Skyl perlespelt grundigt i flere hold vand, kog dem i suppen som anført på emballagen, 20-25 minutter.

Kog de fine grøntsagstern med de sidste 5 minutter.

Tag kødet op og skær det i mundrette stykker. Kom dem tilbage i suppen.

Skræl æblerne og skær dem i små tern 2x2 mm.

Hak persillen groft og tilsæt den sammen med æbletern lige inden servering. Smag til med salt og peber.

Server med groft brød.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 23%
Kulhydrat 41%
Fedt 36%
2275 kJ - 544 kcal
Gæster