Vintergryde med kalveklump og "nisseøl"

Vintergryde med kalveklump og "nisseøl"

Thomas Castberg

Af Thomas Castberg

Det skal du bruge

4 personer

600 g kalveklump
Salt og peber
2 spsk mel
1 spsk olie

1 hokkaido græskar, ca. 300 g
3 løg
10 hele fed hvidløg
200 g svesker uden sten
1 mørk hvidtøl, ”nisseøl”
Æblecidereddike eller anden kryddereddike

Tilbehør

Groft brød


Ca. 1 time og 45 minutter


Sådan gør du

Skær græskaret i fire dele. Skrab kernerne ud med en ske og skær det i både.

Pil løgene og del dem i halve.

Pil hvidløgsfedene.

Skær kødet i tern på 4x4 cm. Dup det tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Vend kødternene i mel.

Varm olien i en tykbundet gryde ved god varme. Brun kødet godt på alle sider af to gange.

Tag kødet op, når det har fået farve, og kom løg og hvidløg i.

Brun dem og kom kødet tilbage i gryden, sammen med svesker og nisseøl.

Læg låg på, skru ned til svag varme og lad det simre ca. ½ time.

Tilsæt græskar, tag låget af og lad det simre yderligere ½ time.

Smag til med salt, peber og en smule æblecidereddike.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 27%
Kulhydrat 52%
Fedt 21%
2285 kJ - 547 kcal
Gæster