Tilberedningstid
Ca. 1¾ time
Det skal du bruge
16 stk.
25 g gær
¾ tsk salt
Ca. 4 dl, 250 g fuldkornshvedemel, gerne grahamsspeltmel
Ca. 4 dl, 250 g hvedemel
100 g fetaost
150 g skinke i skiver
1 dl sorte oliven uden sten
1 æg
Evt. 3-4 kviste rosmarin
Sådan gør du
Rør gæren ud i 3 dl lunkent vand. Tilsæt salt og fuldkornsmelet og herefter hvedemelet lidt ad gangen. Ælt dejen til den er meget smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted ca. 1 time.
Tænd ovnen på 200 grader.
Del dejen i 16 boller. Udrul hver bolle til en cirkel med en diameter på 10 cm. Læg skinke i mindre stykker, hakkede oliven og smuldret fetaost over. Fold dejen ind over fyldet, så dejen lukker sig over fyldet. Lad ubådene efterhæve 15 minutter. Pensl med sammenpisket æg og drys med 2 spsk finthakket rosmarin. Bag ubådene midt i ovnen 18-20 minutter ved 200 grader.
Tips
- Karry-kødfyld - se opskriften på Fuldkornspitabrød med karry-kødfyld - kan også bruges som fyld i brødene. 1/3 portion passer til denne portion dej.
- Ubåde kan fryses. Holdbarheden er ca. 3 måneder.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. ubåd
Protein 17%
Kulhydrat 66%
Fedt 17%
640 kJ – 150 kcal