Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
500 g hakket oksekød, 4-7 % fedt
1 spsk olivenolie
½ rød mild chili
1½ tsk spidskommen
¼ tsk kanel
3 spsk koncentreret tomatpure, 55 g
10 g mørk chokolade 80 %
Salt og peber
4 fuldkorns-tortillas, 260 g
Topping:
2 avocado
2 forårsløg
½ mild rød chili
½ agurk, 140 g
2 tomater
2 dl creme fraiche, 9 %
1 dl korianderblade
Sådan gør du
- Skyl chili, fjern kerner og skær den i tynde skiver.
- Varm olie på en pande ved god varme.
- Steg chili, spidskommen og kanel i et minut.
- Tilsæt kødet og steg til alt har skiftet farve og er gennemstegt.
- Tilsæt tomatpure, og 2 spsk vand og vendt rundt.
- Lad chokoladen smelte i kødfarsen og smag til med salt og peber.
- Lun tortillas efter anvisning på pakken.
- Skær avocado i små tern og forårsløg og chili i tynde skiver.
- Skær agurk og tomater i små tern.
- Fyld tacos og server.
Tips
- I stedet for hakket oksekød kan du bruge tykstegsfilet i tern.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 25 %
Kulhydrat 33 %
Fedt 42 %
2500 kJ – 595 kcal