Tandoori bagte persillerødder

Tandoori bagte persillerødder

Af Vibeke Lehn

Det skal du bruge

4 personer

750 g - 1 kg persillerødder, evt. pastinakker
2 tsk olivenolie
1 spsk tandoorikrydderi
Salt og peber

Yoghurt-agurke-dip
200 g græsk yoghurt naturel 10%
1 - 2 fed knust hvidløg
Evt lidt stødt spidskommen
½ udkernet, hakket agurk
1 bundt dild

300 g bulgur eller basmati ris

Tilbehør

600 g ovnbagt rødfiskefileter á 125 g
Citron

Ca. 1 time


Sådan gør du

Vælg persillerødder, der er så ens i størrelsen som muligt og vend dem i olivenolie og tandoorikrydderi samt lidt salt og peber.
Læg persillerødderne i en lille bradepande af metal, som er stor nok, så de kan ligge i ét lag.
Bag persillerødderne møre i oven ved 200 – 225° i 50 – 60 minutter.
Rør og smag yoghurten til med hvidløg, kommen, salt og peber.
Vend agurk og dild i og server yoghurt-dippen til de bagte rødder sammen med ris eller bulgur.
Kan spises som grøn ret eller som tilbehør til f.eks. til lam eller fisk. Opskrift og foto er udlånt af www.sæson.dk.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 36%
Kulhydrat 44%
Fedt 20%
1842 kJ - 440 kcal
Sund hverdagsmad