Det skal du bruge
4 personer
Spinatfyld250 g hel spinat, frossen
1 spsk vand
Salt og peber
½ dl piskefløde
Lidt sukker
Kylling
3-4 kyllingebryster, ca. 500 g
2 tsk smør
8 tandstikker
Granatæblesalat
1 pakke salatmix, 75 g
1 granatæble
1 gul peberfrugt
Tilbehør
300 g groft brød fx MandelbrødCa. 1 time
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader.
Spinatfyld
- Kom den frosne spinat og vand i en gryde.
- Læg låg på og lad det simre ved svag varme til spinaten er tøet op.
- Tilsæt fløden og kog spinaten igennem.
- Smag til med salt og peber og en anelse sukker.
Kylling
- Skær et stort snit ind fra siden i hvert af kyllingebryststykkerne, men husk at de stadigvæk skal hænge sammen. Krydr med salt og peber.
- Hæld væden fra spinaten.
- Fyld ca. 2 spsk af spinaten ind i hvert kyllingestykke, og sæt tandstikkerne i, så fyldet ikke flyder for meget ud. Overskydende spinat serveres som tilbehør til retten.
- Varm smør på en pande ved god varme. Det skal bruse af og blive gyldent. Smørret er varmt nok, når det siger lyde, når kødet lægges på.
- Brun stykkerne på panden i ca. 2 minutter på hver side.
- Læg kyllingestykkerne i et ovnfast fad, og sæt fadet i ovnen.
- Steg i 15 minutter.
Granatæblesalat
- Skyl og tør salaten.
- Skær granatæblet midt over, og bank på ydersiden med bagsiden af en ske, så kernerne falder ned i en skål. Pil resten ud med en ske. Fjern eventuelle hinder.
- Skyl peberfrugten, fjern kernerne og skær den i tern.
- Bland salaten i en skål.
Tips
Denne opskrift er lavet af elever fra 6. og 7. klasse på Hanssted Skole i Valby sammen med VoresMad.dk. Opskriften blev udviklet som led i et hjemkundskabsforløb, et såkaldt turboforløb, i vinteren 2012/13.
- Man kan bruge kylling, der er tilsat 10% lage. Kød tilsat lage er mere robust, det tåler mere varme.
- Man kan spare tid, hvis man ikke bager brødet selv, men køber noget færdigt.