Spansk gryde med minuttern og bagte kartofler

Lækker krydret gryderet med minuttern og bagte kartofler.

Af Vibeke Lehn | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, Slankeretter


Spansk gryde med skinketern og bagte kartofler

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

2 personer

250 g minuttern af inderlår fra gris, 2 x 2 x 2 cm
1 dåse flåede tomater
1 løg, ca. 50 g
1 fed hvidløg
8-10 champignon, ca. 125 g
½ citron
evt. 1 lille stk. hel kanel eller 1 knsp stødt kanel
salt og peber
evt. 1 dl bouillon
frisk oregano, merian, basilikum eller persille

Bagte kartofler
400 g små kartofler



Sådan gør du

Skær kartoflerne i halve eller kvarte og læg dem på bagepapir på en bageplade.
Krydr med salt og peber.
Bag kartoflerne i ovnen ved 225 grader til de er møre, ca. ½ time.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Bring de flåede tomater i kog i en gryde.
Kom kødet i - det skal lige være dækket af væske. Skru ned til svag varme, når retten koger.

Tilsæt hakket løg, knust hvidløg, champignon i skiver, et stykke citronskal, fx skåret med en kartoffelskræller, evt. kanel samt salt og peber. Læg låg på og kog kødet mørt, ca. 30 minutter. Tilsæt evt. bouillon, hvis der mangler væske.

Pynt med kryddergrønt ved servering.

Tips

  • Kogte kartofler kan bruges i stedet for bagte kartofler.
  • Jævn retten med sovsejævner, hvis saucen er tynd.

Energifordeling

Nu hedder det minuttern af inderlår fra gris. Før hed udskæringen skinkestrimler af skinkeinderlår fra svin. 

 


Næringsindhold pr. person (ca. 680 g af retten): 

Energi: 1645 kJ (392 kcal) 

protein: 35 g

kulhydrat: 46 g

kostfibre: 6 g

fedt: 6 g

 


Næringsindhold pr. 100 g: 

Energi: 242 kJ (58 kcal) 

protein: 5 g

kulhydrat: 7 g

kostfibre: 1 g

fedt: 1 g