Grisemignon med blommesalsa

Magert velsmagende kød med spændende tilbehør.

Af Vibeke Lehn | Efterår, Sommer | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, Slankeretter, 6 om dagen


Skinkemignon med blommesalsa

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

2 personer

1 grisemignon, ca. 300 g 
1-2 tsk frisk eller ½-¾ tsk tørret rosmarin
salt og peber
2 tsk olie

Blommesalsa
2-4 blommer, 200 g
½ rødløg
½-1 lille, rød chili
frisk koriander

Bønner
150 g grønne bønner

Tilbehør

300 g kartofler

Sådan gør du

Hak blommerne groft. Hak rødløget fint. Halvér chilien, fjern kerner og mellemvægge og skær den i små tern. Bland blommer, løg og chili og smag til med korianderblade og salt.
Lad salsaen trække en ½ time, før den serveres.

Kog kartoflerne.

Skær grisemignonen lidt mere end halvt igennem på den lange led. Bred den ud, så der dannes en firkant. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med fintskåret rosmarin, salt og peber. Varm olien på en pande ved god varme. Brun kødet ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg grisemignonen ca. 12 minutter i alt. Vend kødet af og til. Tag kødet af panden. Skær kødet i tynde skiver.

Nip bønnerne og kog dem møre i letsaltet vand 4-5 minutter.

Tips

  • Grisemørbrad, medaljoner af grisefilet eller schnitzler af inderlår fra gris kan bruges i stedet for grisemignon.
  • Blommesalsa kan bruges til alle former for stegt eller grillet grisekød. 
  • Broccolibuketter kan bruges i stedet for bønner.
  • Grisemignon kan grilles ca. 6 minutter på hver side, i alt ca. 12 minutter.
  • Grisemignon kan også tilberedes i ovn ved 160 grader i ca. 40 minutter; den skal da ikke flækkes.

Energifordeling

Nu hedder det mignon fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkemignon fra svin.

Nu hedder det mørbrad fra gris. Tidligere hed udskæringen svinemørbrad fra svin

Nu hedder det filet fra gris. Tidligere hed udskæringen svinefilet fra svin.

Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeschnitzel af inderlår fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 505 g af retten): 

Energi: 1677 kJ (399 kcal)

protein: 34 g

kulhydrat: 39 g

kostfibre: 7 g

fedt: 11 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 331 kJ (79 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 8 g

kostfibre: 1 g

fedt:  2 g



Ca. 200 g frugt og grønt pr. person

6 om dagen logo