Scrambled eggs med peberfrugt

Scrambled eggs med peberfrugt

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | Hovedretter, Morgenmad | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Scrambled eggs med peberfrugt

Tilberedningstid

Ca. 20 minutter

Det skal du bruge

4 personer

8 æg
Salt og peber
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
4 forårsløg
1 spsk olie

Tilbehør

8 skiver rugbrød, ca. 400 g
8 spsk ketchup
6 dl appelsinjuice

Sådan gør du

Pisk æggene sammen i en skål og krydr med salt og peber.

Skær peberfrugterne i små tern. Snit forårsløgene. Tag evt. lidt forårsløg fra til pynt.

Varm olien på en pande ved god varme. Svits peberfrugt og forårsløg 2-3 minutter. Kom æggemassen ved. Skru ned til middel varme. Vend rundt i æggemassen hele tiden, til æggene er stegt, det tager ca. 5 minutter.

Tips

  • I stedet for peberfrugt kan bruges løg i skiver, revne gulerødder eller squash, grønne asparges, sukkerærter eller porrer i ringe. Kun fantasien sætter grænsen for, hvilke grøntsager man kan bruge.
  • Retten kan også bruges som aftensmad evt. suppleret med skinke eller røget laks i skiver. Det er hurtigere end at hente en pizza.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 17%
Kulhydrat 54%
Fedt 29%
2150 kJ – 510 kcal