Tilberedningstid
Ca. 20 minutter
Det skal du bruge
4 personer
8 æg
Salt og peber
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
4 forårsløg
1 spsk olie
Tilbehør
8 skiver rugbrød, ca. 400 g
8 spsk ketchup
6 dl appelsinjuice
Sådan gør du
Pisk æggene sammen i en skål og krydr med salt og peber.
Skær peberfrugterne i små tern. Snit forårsløgene. Tag evt. lidt forårsløg fra til pynt.
Varm olien på en pande ved god varme. Svits peberfrugt og forårsløg 2-3 minutter. Kom æggemassen ved. Skru ned til middel varme. Vend rundt i æggemassen hele tiden, til æggene er stegt, det tager ca. 5 minutter.
Tips
- I stedet for peberfrugt kan bruges løg i skiver, revne gulerødder eller squash, grønne asparges, sukkerærter eller porrer i ringe. Kun fantasien sætter grænsen for, hvilke grøntsager man kan bruge.
- Retten kan også bruges som aftensmad evt. suppleret med skinke eller røget laks i skiver. Det er hurtigere end at hente en pizza.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 17%
Kulhydrat 54%
Fedt 29%
2150 kJ – 510 kcal