Revelsben marineret i øl og honning med rodfrugter og vendsysselsk grønlangkål

Revelsben marineret i øl og honning med rodfrugter og vendsysselsk grønlangkål

Af Carsten Kyster og Henrik Svanhede

Det skal du bruge

4 personer

12 skiver revelsben uden ben, 1½ cm tykke skiver
1½ tsk fint salt

Marinade
1 dl øl fx Carlsberg Abbey Ale eller en anden ale
1 dl brun farin
1 dl akaciehonning
1 stang vanilje
2 røde chilier
1 appelsin
1 citron
2 stilke rosmarin

Stegte rodfrugter
4 pastinakker
4 persillerødder
4 gulerødder
1 spsk olie

Vendsysselsk grønlangkål
30 g smør
600 g frossen grønlangkål fx fra Vendsysselske Grønlangkål eller Skovly Kål
1 dl piskefløde
Evt. sukker

 


Ca. 3 timer


Sådan gør du

Bestil kødet hos slagteren. Drys kødet med salt og lad det trække ca. 1 time i køleskabet.
Varm øllet, og smelt farinen heri. Tilsæt honning, vanillekorn, hele chilier, revet skal af ½ appelsin og saft af ½ appelsin og ½ citron. Læg kødet i marinaden i køleskabet i ca. 1 time.
Læg skiverne på risten i en bradepande. Sæt bradepanden i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader og steg til kødet er mørt og brunt. Vend skiverne efter ca. 25 minutter. Samlet stegetid ca. 45 minutter. Hvis chillierne bruges til pynt, skal de også steges i ovnen.

Skrub rodfrugterne, og kog dem knap møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra. Lad olien blive varm på panden, og rist grøntsagerne hele eller i mundrette stykker. Krydr med salt og peber.

Smelt smørret i en varm gryde. Kom grønlangkålen i gryden. Tilsæt fløden lidt efter lidt, når kålen er varm. Smag til med salt og evt. sukker.

Tips

  • Nogle af rodfrugterne kan udskiftes med kartofler eller selleri.

energifordeling

Er under udarbejdelse.

Jul tema