Quiche med parmaskinke og semidried tomat

Skøn tærte som er velegnet til frokost eller som forret. Serveres med en sprød, blandet grøn salat til.

Af Marie Melchior | Hele året | Frokost, Forretter | Hverdag


Quiche med parmaskinke og semidried tomat

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

6 personer

Tærtedej
200 g hvedemel gerne 100 g hvedemel og 100 g hvid hvedemel
1 spsk tørret oregano
40 revet ost, fx parmesan
75 g koldt smør i tern
1 æg

Fyld
4 æg
1 dl fraiche 9 %
¼ tsk salt
¼ tsk peber

1 courgette, 150 g
50 g semidried tomat
75 g parmaskinke
100 g revet ost, fx emmentaler

Pynt
1 lille bundt basilikum

Tilbehør

Blandet grøn salat, 600 g

Sådan gør du

  1. Bland mel, tørret oregano og revet ost i en stor skål.
  2. Tilsæt koldt smør i tern. Ælt med hænderne til en dej.
  3. Pisk ægget sammen og ælt det i dejen. Tilsæt evt. 1-2 spsk vand, hvis dejen ikke vil samles.
  4. Sæt dejen i køleskab i 30 minutter.
  5. Tænd ovnen på 200 grader.
  6. Rul dejen ud på et melstrøet bord til en cirkel på ca. 30 cm i diameter.
  7. Kom dejen i tærteformen og prik den med en gaffel.
  8. Pisk æg, fraiche, salt og peber sammen.
  9. Hæld æggeblandingen i tærteformen.
  10. Skyl courgette og skær den i skiver.
  11. Læg courgetteskiver, semidried tomat og strimler af skinke ned i æggeblandingen.
  12. Drys med revet ost.
  13. Bag quichen sprød og gylden i 20-25 minutter.
  14. Afkøl tærten på en rist.
  15. Pynt med basilikumblade.
  16. Server med en blandet grøn salat.

Tips

  • Tærtebunden bliver mest sprød hvis den bages i en metalform.
  • Tærtebunden kan også forbages i 10 minutter.
  • Man kan også bruge færdig butterdej.
  • Dejen kan lægges ovenpå tærten i stedet for i bunden.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 20 %
Kulhydrat 30 %
Fedt 51 %
1880 kJ – 450 kcal