Quiche med parmaskinke og semidried tomat


Af Marie Melchior

Det skal du bruge

6 personer

Tærtedej
200 g hvedemel gerne 100 g hvedemel og 100 g hvid hvedemel
1 spsk tørret oregano
40 revet ost, fx parmesan
75 g koldt smør i tern
1 æg

Fyld
4 æg
1 dl fraiche 9 %
¼ tsk salt
¼ tsk peber

1 courgette, 150 g
50 g semidried tomat
75 g parmaskinke
100 g revet ost, fx emmentaler

Pynt
1 lille bundt basilikum

Tilbehør

Blandet grøn salat, 600 g

Ca. 1 time


Sådan gør du

Bland mel, tørret oregano og revet ost i en stor skål.
Tilsæt koldt smør i tern. Ælt med hænderne til en dej.
Pisk ægget sammen og ælt det i dejen. Tilsæt evt. 1-2 spsk vand, hvis dejen ikke vil samles.
Sæt dejen i køleskab i 30 minutter.

Tænd ovnen på 200°.
Rul dejen ud på et melstrøet bord til en cirkel på ca. 30 cm i diameter.
Kom dejen i tærteformen og prik den med en gaffel.

Pisk æg, fraiche, salt og peber sammen.
Hæld æggeblandingen i tærteformen

Skyl courgette og skær den i skiver.
Læg courgetteskiver, semidried tomat og strimler af skinke ned i æggeblandingen.
Drys med revet ost.

Bag quichen sprød og gylden i 20-25 minutter. Afkøl tærten på en rist.

Pynt med basilikumblade og server med en blandet grøn salat.

Tips

  • Tærtebunden bliver mest sprød hvis den bages i en metalform.
  • Tærtebunden kan også forbages i 10 minutter.
  • Man kan også bruge færdig butterdej.
  • Dejen kan lægges ovenpå tærten i stedet for i bunden.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 20 %
Kulhydrat 30 %
Fedt 51 %
1880 kJ – 450 kcal
Sund hverdagsmad