Pulled pork sandwich med avocado, asparges og senneps-mayonnaise

Pulled pork sandwich med avocado, asparges og senneps-mayonnaise

Thomas Castberg

Af Thomas Castberg

Det skal du bruge

8 personer

1,5 kg afpudset svinebov, nakkefilet eller svinebryst uden svær og fedtkant

Marinade
1 løg
3 fed hvidløg
3 enebær
1 tsk chilipulver
1 spsk tomatpure
2 spsk dijonsennep
1 dl eddike
1 tsk sød paprika
½ dl tomatketchup
1 spsk sukker – gerne mørk farin
2 laurbærblade
1 spsk worchestersauce
½ spsk salt

Senneps-mayonnaise
4 enebær
2 skalotteløg
1 pasteuriseret æggeblomme
1 spsk sherryeddike eller anden vineddike
¼ tsk salt
½ tsk sukker
1 spsk grov sennep
2 dl olie
½ bundt kørvel

8 sandwich
Ca. 600 g pulled pork – færdig kød med marinade
16 grønne asparges, ca. 500 g
2 avocadoer
1-2 løg
8 grovboller, ca. 800 g
Ca. 8 spsk senneps-mayonnaise

Ca. 4½ time


Sådan gør du

Blend indholdet til marinade sammen.
Skær kødet i store stykker og bland det med marinaden. Kom det i et ovnfast fad med låg, stegeso/ römertopf eller en gryde med låg, som kan tåle at komme i ovnen. Stil det i en kold ovn. Tænd på 150 grader og lad det stå ca. 4 timer til kødet er så mørt, at det falder fra hinanden.

Lav senneps- mayonnaise og grøntsager klar mens kødet bliver mørt.
Stød eller hak enebær så fint som muligt.
Kom finthakkede løg, enebær, æggeblomme, eddike, salt, sukker og sennep i en skål og pisk det, imens olien hældes forsigtig i eller lav det i en blender.
Smag til og vend fintklippet kørvel i.

Knæk rodenden af asparges og kog eller grill dem, så de stadig er sprøde.
Skær avocado i skiver
Skær løgene i skiver.

Tag kødet op. Fjern fedt og andet uønsket fx hinder. Ryk kødfibrene fra hinanden med to gafler eller findel kødet i en røremaskine.
Si marinaden. Skum den evt. for fedt og kog den ind til 1½- 2 dl.
Bland marinaden i kødet og smag til med salt og peber.
Der skal bruges ca. 75 g af kødblandingen pr. bolle.

Varm bollerne evt. på grillen.

Lav sandwich med pulled pork, avocado, løg, asparges og senneps-mayonnaise.

Tips

  • Man kan bruge en blanding af de tre kødudskæringer.
  • Kødet kan også laves i et ildsted.
  • Det færdige kød med marinade kan gemmes i køleskabet i et par dage eller fryses i passende portioner til senere brug.
  • Hvis mayonnaisen er ved at skille, mens man pisker, kan man tilsætte en spsk iskoldt vand. Så er der en chance for at den holder sammen.
  • Mayonnaisen skal opbevares på køl og bruges samme dag. Da der er rå grøntsager i, er holdbarheden ikke mere end ca. et døgn.
  • Der kan købes færdig senneps-mayonnaise.
  • Det færdige kød kan også bruges i "Pulled pork sandwich med coleslaw"

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. sandwich
Protein 17%
Kulhydrat 46%
Fedt 37%
2240 kJ - 535 kcal
Gæster