Nudelret med strimlet omelet

Nudelret med strimlet omelet

Af Marie Melchior

Det skal du bruge

4 personer

Marinade
1 lille stykke frisk ingefær
2 spsk brun farin
1 dl soja
1 tsk sambal oelek (chilipasta)

250 g udon nudler eller andre nudler

Omelet
2 æg
1 tsk chiliflakes
1 tsk olie

Grøntsager
1 courgette, 250 g
1 skalotteløg, 30 g
1 fed hvidløg
250 g blandede svampe (f.eks. østershatte, shiitake, kejserhat og champignon)
2 tsk olie

Pynt
5 forårsløg, 75 g
1 bundt frisk koriander, kan udelades
3 spsk saltede peanuts, 30 g

Ca. 50 minutter


Sådan gør du

Riv ingefær på den grove side af rivejernet, der skal bruges 2 spsk.
Rør det sammen med brun farin, soja og sambal oelek.

Kog nudler efter anvisning på pakken. Hæld vandet fra og afkøl dem med koldt vand.

Pisk æg sammen med chiliflakes.
Varm olie på en sliplet pande ved middel varme. Hæld sammenpisket æg på panden til en tynd omelet.
Steg omeletten 4-5 minutter på hver side til den er gylden. Tag omeletten af og rul den sammen til en rulle.

Skyl courgette og halver den på langs. Skær den i skiver.
Pil og hak skalotteløg og hvidløg helt fint.
Rengør svampe og skær dem i mindre stykker. Opvarm olie på en pande ved god varme. Svits hvidløg og løg til de er klare.
Tilsæt courgette og svampe. Steg ved høj varme i 5-6 minutter til svampe og courgetter får farve og bliver møre.
Hæld dressingen over.
Skru ned til middel varme og varm det hele godt i gennem. Smag til med salt og peber.
Skær omeletrullen i skiver og drys dem over retten.

Skyl forårsløg og skær dem i mindre stykker.
Skyl koriander.
Pynt med forårsløg, korianderblade og peanuts.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 13 %
Kulhydrat 60 %
Fedt 27 %
1950 kJ – 465 kcal
Sund hverdagsmad