Det skal du bruge
2 personer
Minifrikadeller
1 lille løg
250 g hakket svinekød, ca.
10% fedt
1 tsk salt
lidt peber
½ dl hvedemel
1 æg
½-1 dl
letmælk
20 g smør eller margarine
Kål i tomat
400 g hvidkål
20 g smør
½ dåse flåede
hakkede tomater
1 tsk salt
1 dl persille
Tilbehør
Groft brød 120 g
Ca. 1 time
Sådan gør du
Minifrikadeller
- Pil løget og riv det fint.
- Læg kødet i en skål.
- Kom salt og peber i skålen. Rør kødet med salt og peber.
- Kom mel, æg og løg i skålen. Rør kødet.
- Kom lidt mælk i skålen og rør kødet godt til en fars.
- Dyp en dessertske i et glas koldt vand. Tag fars op på en skeen og form en frikadelle. Læg de færdigformede frikadeller på en tallerken.
- Kom smørret på panden.
- Smelt smørret. Lad smørret bruse af og blive lysebrunt.
- Læg frikadellerne på panden.
- Brun frikadellerne i ca. 2 minutter på begge sider.
- Skru ned. Steg frikadellerne i ca. 5 minutter på hver side, indtil de er gennemstegte.
- Tag halvdelen af frikadellerne fra til madpakken eller til næste dag.
Kål i tomat
- Skyld hvidkålen og skær den i tynde strimler.
- Kom smørret i en gryde.
- Smelt smørret. Det skal ikke blive brunt.
- Kom hvidkålen i gryden. Rør til kålen er faldet sammen.
- Hæld de hakkede tomater i gryden. Rør.
- Læg låg på gryden og damp kålen i ca. 20 minutter.
- Mærk om kålen er lige netop mør.
- Kom salt i kålen og smag til.
- Hæld kålen i et fad.
- Skyl og hak persillen. Drys den over kålen.
Tips
- Frikadeller er gode i madpakken. Spis dem fx sammen med grøntsager på små spid og brød.
Der er mange muligheder for tilbehør til frikadeller, fx kartoffelsalat, salat og stuvet hvidkål. - Frikadellerne er egnet til at fryse.