Kalvehjerter med æbler og stegte jordskokker

Kalvehjerter med æbler og stegte jordskokker

Louise Dandanell

Af Louise Dandanell Ørsted

Det skal du bruge

2 personer

200-250 g kalvehjerte i skiver
Salt og peber
1 spsk mel
½ tsk paprika
½ tsk røget paprika
2 tsk olie eller smør

1 rødløg, 125 g
½ bouillonterning
1 æble, 100 g
1 rød peberfrugt, 100 g

250 g jordskokker
2 tsk olie eller smør
1 lille bundt persille

120 g fuldkornspasta, tørret

Ca. 50 minutter


Sådan gør du

Fjern synlige sener fra kødet og skær det i tynde strimler. Dup kødet tørt, krydr med salt og peber og vend kødet i lidt mel.

Pil løg og skær det i både.

Varm olie/smør i en dyb pande ved god varme og brun kødet. Tilsæt løg og krydderurter.
Hæld 1- 1½ dl vand og bouillonterning over, så det netop dækker. Kog op og skru derefter ned til lav varme. Læg låg på og lad det simre i 25 minutter.

Fjern kernehus og skær æblet i tynde både. Fjern kerner og skær peberfugt i tynde strimler. Kom æble og peberfrugt i gryden de sidste 10 minutter.

Skyl og skræl evt. jordskokker og skær dem i mundrette stykker.
Varm olie/smør på en pande ved god varme. Steg jordskokkerne ca. 10 minutter til de er netop møre.

Skyl og hak persille og vend den i. Smag til med salt og peber.

Kog pastaen efter anvisning på emballagen.

Tips

  • I stedet for æble, kan du bruge en håndfuld svesker, dadler eller abrikoser. 
  • Frisk pasta skal koge i kortere tid, og der skal bruges dobbelt så meget i vægt.
  • Kartoffelmos og stegte kartofler passer også godt til. 

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 21%
Kulhydrat 53%
Fedt 26%
2440 kJ – 580 kcal
Sund hverdagsmad