Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
2 personer
Fars til ca. 14 frikadeller
500 g hakket grisekød
1½ tsk salt
½ tsk peber
1 æg
1 løg, 50 g
1-1½ dl mini- eller letmælk
½-1 dl hvedemel
1½ spsk olie
Persillestuvede grøntsager
3-4 gulerødder, ca. 250 g
250 g blomkål i buketter
2 dl grøntsagsbouillon
250 g ærter
majsstivelse
evt. lidt frisk estragon
1 bundt persille
Sådan gør du
Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg og revet løg. Tilsæt
melet. Rør herefter mælken i.
Varm olien på en
pande ved god varme. Form farsen til frikadeller med en spiseske.
Brun
frikadellerne ca. 2 minutter på hver side, ca. 4 minutter i alt. Skru ned til
middel varme.
Vend - og steg frikadellerne ca. 4 minutter på hver side, ca. 8
minutter i alt, til de er gennemstegte. Servér 4 frikadeller til
middagen.
Skær gulerødderne i meget grove stykker og blomkålen i
buketter. Kog gulerødderne i bouillonen i nogle minutter. Tilsæt blomkålen og
kog et par minutter mere. Tilsæt ærterne og jævn med majsstivelse udrørt i lidt
vand. Smag stuvningen til med salt, peber, et par kviste estragon og hakket
persille.
Tips
- De øvrige frikadeller kan fryses til senere brug til frokost eller middag. En del af farsen kan evt. bruges til kødboller, farsbrød eller farserede peberfrugter.
- 150 g 'Pandestegte frikadeller - max 3 % fedt' pr. person kan bruges i stedet for de hjemmelavede.
- Brug evt. frosne grøntsager til de persillestuvede grøntsager.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person med 2 frikadeller (ca. 620 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2583 kJ (615 kcal)
protein: 36 g
kulhydrat: 75 g
kostfibre: 17 g
fedt: 15 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 465 kJ (111 kcal)
protein: 9 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 2 g
fedt: 4 g
Næringsindhold pr. person med 2 frikadeller (ca. 620 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2676 (637 kcal)
protein: 35 g
kulhydrat: 75 g
kostfibre: 17 g
fedt 18 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 500 kJ (119 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 2 g
fedt: 5 g
Ca. 375 g frugt og grønt pr. person.