Frikadeller med persillestuvede grøntsager

Persillestuvede grøntsager er klassisk tilbehør til pandestegte frikadeller. En kombination som både voksne og børn kan lide.

Af Vibeke Lehn | Efterår, Forår, Sommer | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, Slankeretter, 6 om dagen


Frikadeller med persillestuvede grøntsager

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

2 personer

Fars til ca. 14 frikadeller
500 g hakket grisekød 
1½ tsk salt
½ tsk peber
1 æg
1 løg, 50 g
1-1½ dl mini- eller letmælk
½-1 dl hvedemel
1½ spsk olie

Persillestuvede grøntsager
3-4 gulerødder, ca. 250 g
250 g blomkål i buketter
2 dl grøntsagsbouillon
250 g ærter
majsstivelse
evt. lidt frisk estragon
1 bundt persille

Sådan gør du

Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg og revet løg. Tilsæt melet. Rør herefter mælken i.

Varm olien på en pande ved god varme. Form farsen til frikadeller med en spiseske.
Brun frikadellerne ca. 2 minutter på hver side, ca. 4 minutter i alt. Skru ned til middel varme.
Vend - og steg frikadellerne ca. 4 minutter på hver side, ca. 8 minutter i alt, til de er gennemstegte. Servér 4 frikadeller til middagen.

Skær gulerødderne i meget grove stykker og blomkålen i buketter. Kog gulerødderne i bouillonen i nogle minutter. Tilsæt blomkålen og kog et par minutter mere. Tilsæt ærterne og jævn med majsstivelse udrørt i lidt vand. Smag stuvningen til med salt, peber, et par kviste estragon og hakket persille.

Tips

  • De øvrige frikadeller kan fryses til senere brug til frokost eller middag. En del af farsen kan evt. bruges til kødboller, farsbrød eller farserede peberfrugter.
  • 150 g 'Pandestegte frikadeller - max 3 % fedt' pr. person kan bruges i stedet for de hjemmelavede. 
  • Brug evt. frosne grøntsager til de persillestuvede grøntsager.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 


Næringsindhold pr. person med 2 frikadeller (ca. 620 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2583 kJ (615 kcal) 

protein: 36 g

kulhydrat: 75 g 

kostfibre: 17 g

fedt: 15 g 

 


Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 465 kJ (111 kcal)

protein: 9 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 2 g

fedt: 4 g

 


Næringsindhold pr. person med 2 frikadeller (ca. 620 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2676 (637 kcal)

protein: 35 g

kulhydrat: 75 g

kostfibre: 17 g

fedt 18 g 

 


Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 500 kJ (119 kcal)

protein: 8 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 2 g

fedt: 5 g 

 

Ca. 375 g frugt og grønt pr. person.

 

6 om dagen logo