Frikadeller med kartoffelsalat


Kasper Bus

Af Kasper Bus

Det skal du bruge

1 person

3 stegte frikadeller, se opskrift
200 g kolde, kogte kartofler
¼-½ rødløg
1 dl fromage fraiche, skyr eller anden fast surmælksprodukt
½ citron eller 1-2 spsk citronsaft
Salt og peber
100 g optøede, frosne ærter
Evt. persille

Ca. 30-45 minutter, hvis du skal lave det hele fra grunden - og 15 minutter, hvis du har stegte frikadeller og kogte kartofler.


Sådan gør du

Hvis du ikke har kogte kartofler, koges de og afkøles. Skær kartoflerne i passende stykker.

Varm frikadellerne på en pande eller i mikrobølgeovn.

Skræl og skær løget i tynde både eller tern.

Smag surmælksproduktet til med citronsaft, salt og peber. Vend rødløg, kartofler og ærter i dressingen. Tilsæt evt. skyllet, grofthakket persille. Smag til.

Tips

  • I stedet for ærter kan kartoffelsalaten tilsættes radiser, rå eller let kogt blomkål eller broccoli. Vælg efter lyst og årstid. Det er kun fantasien, der sætter grænser.
  • En rest kold kartoffelsalat kan også bruges i madpakken næste dag.

energifordeling

Energifordeling og –indhold pr. person
Protein 28%
Kulhydrat 43%
Fedt 30%
2770 kJ – 660 kcal
Sund hverdagsmad