Det skal du bruge
1 person
3 stegte frikadeller, se opskrift200 g kolde, kogte kartofler
¼-½ rødløg
1 dl fromage fraiche, skyr eller anden fast surmælksprodukt
½ citron eller 1-2 spsk citronsaft
Salt og peber
100 g optøede, frosne ærter
Evt. persille
Ca. 30-45 minutter, hvis du skal lave det hele fra grunden - og 15 minutter, hvis du har stegte frikadeller og kogte kartofler.
Sådan gør du
Hvis du ikke har kogte kartofler, koges de og afkøles. Skær kartoflerne i passende stykker.Varm frikadellerne på en pande eller i mikrobølgeovn.
Skræl og skær løget i tynde både eller tern.
Smag surmælksproduktet til med citronsaft, salt og peber. Vend rødløg, kartofler og ærter i dressingen. Tilsæt evt. skyllet, grofthakket persille. Smag til.
Tips
- I stedet for ærter kan kartoffelsalaten tilsættes radiser, rå eller let kogt blomkål eller broccoli. Vælg efter lyst og årstid. Det er kun fantasien, der sætter grænser.
- En rest kold kartoffelsalat kan også bruges i madpakken næste dag.