Forårsruller med lun rødkålssalat og søde kartofler


Af Maria Melgaard

Det skal du bruge

4 personer

500 g hakket kalvekød, 4-7 % fedt
2 tsk olie
1 løg
1 portobello svamp
revet skal fra ½ ubehandlet citron
salt og peber

25 g smør
4 ark filodej, 160 g

Salat:
400 g sød kartoffel
1 spsk olivenolie
400 g rødkål eller rød spidskål
½ citron

Et par kviste frisk timian


Ca. 1 time


Sådan gør du

Varm olie på en pande ved god varme.
Steg kødet til alt har skiftet farve og er gennemstegt.
Pil og hak løget og steg det med.
Rens og hak svampen og steg den med.
Riv skallen af citronen.
Smag til med citronskal, salt og peber.

Smelt smør og pensl halvdelen på de fire ark.
Del hver ark i to.

Tænd ovnen på 200 grader.

Læg en ottendedel af kødet i den ene ende af filodejen og rul indtil kødet er dækket af dej.
Fold nu dejen fra siden ind over og rul videre, indtil du har en rulle.
Læg rullen med lukningen nedad på en bradepande med bagepapir.
Gentag til alt kødet er brugt.
Pensl rullerne med resten af smørret.
Bag dem gyldne i ovnen i ca. 12 minutter.

Skræl den søde kartoffel og skær den i små tern.
Varm olie på en pande ved god varme.
Steg kartoffeltern sprøde i olie.

Snit kålen helt fint. Vend den i kartoflerne på panden. Tilsæt citronsaft og timian og smag til med salt og peber.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 31 %
Kulhydrat 39 %
Fedt 31 %
1925 kJ – 460 kcal
Sund hverdagsmad