Confiteret kanin med græskar-bygotto


Af Patrick Morell

Det skal du bruge

4 personer

1 kanin, 1200-1500 g

Kryddersalt:
1 spsk fennikelfrø
1 spsk stødt koriander
1 spsk timian
1 spsk hvidløgspulver
1 spsk tørret rosmarin
3 spsk salt
1½ l neutral olie eller andefedt
2 fed hvidløg
Lidt friske timiankviste

Græskar-bygotto:
1 Hokkaido græskar, 500 g
400 g perlebyg
100 g creme fraiche
100 g flødeost naturel
50 g smør
½ - ¾ l hønsebouillon, evt. fra terning
Æbleeddike eller citronsaft

Pynt:
Dild, persille eller andet grønt

Ca. 1½ time + 12 timer til marinering


Sådan gør du

Parter kaninen ligesom du ville partere en kylling. Se hvordan du parterer en kanin.
Skær for- og bagben af.
Skær slaget af. Og skær mørbradstykkerne af.
Skær fileterne af ved at følge rygbenet.
Læg for- og bagben i et fad. Øvrige udskæringer se tip.
Bland alle ingredienser til kryddersalt.
Drys kryddersalt over kaninstykkerne og sæt fadet i køleskab i minimum 12 timer.

Tag kaninstykkerne op og skyl saltet af.
Læg kødet i et ovnfast fad og dæk med olie eller andefedt.
Pil hvidløg og skær det i skiver.
Tilsæt hvidløg og timiankviste.

Sæt fadet i ovnen, tænd på 150 grader og steg i mindst en time. Mærk om kødet er mørt med en pincet, gaffel eller kødnål.

Skyl græskar, halver det og fjern kernerne.
Skær den ene halvdel af græskarret i grove tern. De skal koges til mos.
Skær den anden halvdel af ternene finere.
Kog græskartern i letsaltet vand.
De små tern må ikke koge helt ud, de skal være hele i bygottoen.
Tag de små tern fra og mos de store med et piskeris til en grov puré.

Kog perlebyg i letsaltet vand næsten færdigt ca. 20 minutter.
Si vandet fra.

Bland perlebyg, græskarpure, creme fraiche, flødeost og hønsebouillon i en gryde og kog ved lav varme tilpassende konsistens.
Smag til med salt, peber og eddike eller citronsaft.
Tilsæt græskartern lige inden servering.

Anret bygotto i en dyb tallerken med kanin på toppen.
Pynt med et grønt drys.

Tips

  • Kaninen kan også saltes i en plastpose
  • Lever og hjerte kan steges og serveres som pynt på retten.
  • Slaget kan lynsteges eller bruges i hakket kød.
  • Fileterne kan steges 2-3 minutter på panden.
  • Skroget kan bruges til fond.
  • Bygotto kan også laves i sauterpande eller wok.
  • Der kan tilsættes grøntsager til bygottoen fx løg, bladselleri, gulerødder mv.

energifordeling

-
Gæster