Boeuf Bourguignon med kartoffelmos


Af Betina Repstock

Det skal du bruge

6 personer

800 g oksebov eller tykkam
2 spsk hvedemel
salt og peber

2-3 skalotteløg
3 fed hvidløg
2 gulerødder, 130 g
1 porre,

250 g bacon, gerne tørsaltet
2 spsk olie
4 dl rødvin, fx bourgogne
4 dl oksebouillon eller 4 dl vand + en oksebouillonterning
2 kviste frisk timian
½ bundt persille

5 gulerødder, 325 g
400 g små champignoner
8 små runde skalotteløg, 80 g
15 g smør til stegning

Kartoffelmos
1½ kg kartofler
2-3 spsk olivenolie eller smør

Ca. 2½ time


Sådan gør du

Skær kødet i store tern på 2x2 cm, og vend det i mel blandet med salt og peber.
Pil løg og hvidløg, skræl gulerødder og skyl porre. Skær alt i tern på 1x1 cm.
Skær bacon i tern på 2x2 cm. Varm olie i en tykbundet gryde ved god varme.
Steg bacontern gyldne, tag dem op.
Brun kødet i samme gryde. Tag det op.

Steg alle grøntsagerne også i denne gryde.
Kom nu kød og bacon tilbage i gryden og hæld vin over. Kog i 5 minutter.

Skyl timian og persille.
Tilsæt bouillon, timian og 3-4 kviste persille, 1 tsk salt og lidt peber, og skru ned til svag varme.
Lad det simre under låg i 1½-2 timer.
Tag timian og persille op af gryden, og smag saucen til med salt og peber.

Skræl gulerødder, rens champignoner og pil løg.
Skær gulerødder i stykker på skrå.
Varm smør på en pande ved svag varme og steg løg og gulerødder møre.
Varm en pande ved høj varme uden fedtstof og steg champignoner til de får farve.
Vend alle grøntsagerne i retten lige før servering.

Skræl kartofler, og skær dem i tern. Kog dem møre i vand uden salt. Hæld vandet fra (gem lidt), og mos kartoflerne groft med et piskeris eller en kartoffelmoser.
Tilsæt smør eller olie, evt. lidt af vandet og smag til med salt og peber.

Tips

  • Når retten koger, fordamper alkoholen, så børn kan sagtens spise denne ret.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 24%
Kulhydrat 34%
Fedt 43%
3290 kJ – 785 kcal
Gæster