Æggecups med bacon og spinat

Æggecups med bacon og spinat

Af Marie Melchior

Det skal du bruge

6 stk

2-3 fladbrød, pitabrød eller tortilla, gerne fuldkorn
1 spsk olivenolie eller smør

125 g bacon
6 æg
1 pakke babyspinat, 100 g
Salt og peber
3 spsk revet parmesan

1 muffinsform gerne i metal til 6 stk. eller ramekiner

Pynt
Evt. lidt microspirer eller andet grønt

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader.

Udstik brødene i 6 cirkler på en diameter på ca. 8-10 cm, passende til den form, der skal bruges.
Pensl cirklerne med olivenolie eller smør dem med smør.
Fold dem ned i muffinforme.
Skær bacon i små tern. Varm en pande ved god varme og rist bacontern, til de er gyldne og sprøde.
Tilsæt babyspinat og lad den falde sammen. Smag til med salt og peber.
Slå et æg ud i hver ”cup”.
Fordel fyldet oven på ægget i formene. Drys med revet parmesan.
Bag dem gyldne i 10-12 minutter.

Tips

  • Microspirer er det nye sort, de fås i mange farver og mange typer.
  • Muffinforme i silicone kan også bruges.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. stk.:
Protein 26 %
Kulhydrat 28 %
Fedt 46 %
995 kJ – 240 kcal
Gæster