Åben madpandekage med kalvekød


Af Maria Melgaard

Det skal du bruge

4 personer

Pandekager:
2 æg
4½ dl letmælk
2 dl hvedemel
1 dl fuldkornshvedemel
¼ tsk fint salt
2 spsk olie

2 gulerødder, 250 g
250 g blandede små tomater
200 g sugar snaps

Dressing:
1 dl yoghurt
2 spsk tahin
½ ubehandlet citron
1 tsk honning
salt og peber

500 g strimler af kalveinderlår eller -tykstegsfilet
1 spsk olie
2 tsk røget paprika
1 tsk tørret oregano

Pynt:
Lidt frisk oregano

Ca. 45 minutter


Sådan gør du

Kom æg og 2 dl mælk i en skål og pisk sammen.
Tilsæt mel og pisk dejen indtil den er jævn og uden klumper.
Tilsæt resten af mælken og salt og pisk dejen sammen.
Lad gerne dejen stå og samle sig i 30 minutter.

Varm olie på en stor pande ved god varme.
Steg fire store pandekager.

Skræl gulerødder og skær i små tern.
Skyl tomater og halver dem.
Hæld kogende vand på sukkerærter og lad dem stå i 4-5 minutter. Skær dem igennem på langs.
Pres saften af citronen.
Rør dressing sammen. Smag til med salt og peber.
Bland grøntsager og dressing.

Varm olie på en pande ved god varme.
Brun kødet godt på begge sider 5-6 minutter i alt. Krydr med paprika og oregano, salt og peber.
Server kødet på pandekager med grøntsager og dressing.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 34 %
Kulhydrat 39 %
Fedt 28 %
2215 kJ – 530 kcal
Sund hverdagsmad