Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
3 dl ris – gerne naturris
5 forårsløg
2 spsk olie
2 tsk karry
6 æg
1 tsk sambal oelek
3 spsk sojasauce – gerne halvdelen som oystersauce
evt. salt og peber
200 g fine ærter
200 g rejer
Evt. koriander og lime
Tilbehør
4 gulerødder
4 store blommer
Sådan gør du
Kog risene.
Skær forårsløgene i ringe og svits dem i olie i en dyb pande. Tilsæt karry og svits det. Kom risene i og svits dem 4-5 minutter. Vend hele tiden rundt i dem. Pisk æggene sammen og vend dem i. Steg mens der hele tiden vendes rundt i retten, så æggene fordeler sig i risene. Kom ærterne i og varm dem igennem. Smag til med sambal oelek, sojasauce, evt. oystersauce og evt. salt og peber.
Pynt retten med rejer, evt. koriander og limebåde.
Tips
- En rest kogte ris kan bruges i stedet for nykogte ris.
- I stedet for rejer kan bruges skinke i tern eller skiver.
- Brug retten uden rejer som tilbehør til kylling eller fisk.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 20%
Kulhydrat 51%
Fedt 29%
2280 kJ – 550 kcal
Ca. 225 g frugt og grønt pr. person.