Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
1 skalotteløg, 30 g
1 fed hvidløg
1 rød snack peber, 100 g
2 tsk olivenolie
1 spsk koncentreret tomatpure
2 tsk chiliflager
2 tsk spidskommen
2 tsk paprika
2 dåser flåede og hakkede tomater, a 400 g
1 tsk sukker
Salt og peber
4 æg
Pynt
1 lille bundt bredbladet persille
100 g feta
Tilbehør
Fladbrød, pitabrød eller andet hvedebrød, gerne fuldkorn, 200 g
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader.
Pil og hak løg og hvidløg.
Skyl snack peber, fjern kerner og skær den i tern.
Varm olie ved god varme i en gryde, der kan gå i ovnen.
Svits løg og hvidløg til det lige falder sammen.
Tilsæt koncentreret tomatpure og krydderier. Kog ind i et minut.
Tilsæt de flåede tomater og peberfrugttern, skru ned til svag varme og lad det simre i 10 minutter.
Smag til med sukker, salt og peber.
Lav fire fordybninger i tomatsaucen og slå æggene ud i hvert ”hul”.
Sæt gryden i ovnen og bag 6-8 minutter til æggene lige sætter sig.
Eller læg låg på gryden, skru ned til middel varme og lad den stå 6-8 minutter.
Skyl og hak persille groft.
Pynt med hakket persille og smuldret feta.
Server varmt brød til.
Tips
- Shakshuka stammer oprindeligt fra Nordafrika, hvor man laver retten med flere krydderier bl. a. røget paprika, kardemomme, kanel og gurkemeje.
- Saucen kan også hældes over i et ovnfast fad og bages færdig i ovnen.
- Hvis man vil have en mere fyldig ret, kan man tilsætte en courgette skåret i tern.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 22 %
Kulhydrat 42 %
Fedt 36 %
1530 kJ – 385 kcal