Tilberedningstid
Ca. 25 minutter
Det skal du bruge
2 personer
100 g spæde spinatblade
2 porrer, ca. 250 g
2 gulerødder, ca. 150 g
4 skiver tørret skinke, ca. 45 g
4 æg
½ dl minimælk
Salt og peber
1 tsk olie
Tilbehør
4 skiver fuldkornsrugbrød
5-6 spsk tomatketchup
Evt. nogle blade spinat
Sådan gør du
Skyl spinaten. Skær porrer i skiver og gulerødder i stave. Kom porrer og gulerødder i kogende let saltet vand. Kog dem 2-3 minutter. Kom spinatbladene i og kog videre ca. 1 minut. Hæld det hele i en si og lad vandet dryppe fra.
Vil man have en mere luftig omelet, kan man dele æggene i blommer og hvider.
Æggehviderne piskes stive, og blommer, mælk, salt og peber røres derefter i.
Lad olien blive varm på en pande. Hæld æggemassen på. Læg låg på. Lad den bage ved svag varme ca. 10 minutter. Når omeletten er gennembagt løsnes den forsigtigt fra panden og lad halvdelen af omeletten glide over på et serveringsfad. Fordel porreblandingen og skinken herpå. Fold resten af omeletten over.
Tips
- Man kan lave en stor omelet eller to portionsomeletter.
- Grøntsagerne kan varieres eller sæson og lyst.
- Tørret skinke kan udelades eller udskiftes med kogt skinke, laks, rejer m.v.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 20%
Kulhydrat 48%
Fedt 32%
2580 kJ – 615 kcal
Energifordeling og -indhold pr. person, hvis omeletten serveres uden parmaskinke (Sund hverdagsmad, 6 om dagen)
Protein 18%
Kulhydrat 53%
Fedt 29%
2340 kJ – 555 kcal
Ca. 250 g frugt og grønt pr. person.