Det skal du bruge
2 personer
1½ skive rugbrød1-2 æbler, ca. 150 g
1 tsk olie
1½ spsk brun farin
2 æg
1/4 dl minimælk
1½ spsk flormelis
½ tsk vaniljesukker
Ca. 20 minutter
Sådan gør du
- Smuldr rugbrødet. Rist det på en tør pande. Vend jævnligt. Når det er sprødt kommes det på en tallerken.
- Skær æblerne i både. Varm en pande op med ½ tsk olie. Tilsæt brun farin og æblebåde. Rist det sammen på panden ca. 5 minutter, mens der hele tiden vendes rundt i det.
- Kom blandingen på en tallerken.
- Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommerne sammen med mælk, ½ spsk flormelis og vaniljesukker.
- Pisk æggehviderne stive. Vend æggehviderne forsigtigt rundt i blommemassen med en dejskraber.
- Varm en pande op med ½ tsk olie. Hæld æggemassen på. Læg låg på. Lad den bage ved svag varme ca. 10 minutter.
- Når omeletten er gennembagt løsnes den forsigtig fra panden og lad halvdelen af omeletten glide over på et serveringsfad.
- Fordel 2/3 af æbleblandingen herpå. Fold resten af omeletten over.
- Drys resten af æblefyldet og rugbrødscrunch over.
- Pynt med 1 spsk sigtet flormelis.
Tips
- I stedet for æbler kan pærer i både bruges – evt sammen med revet ingefær. Halvt æbler og halvt brombær kan også bruges.