Mexicansk gryde af hakket grisekød

Hurtig, nem opskrift med få ingredienser. Retten hører til kategorien: Sund hverdagsmad og er klar på kun 30 minutter.

Af Vibeke Lehn | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, Slankeretter


Mexicansk gryde af hakket svinekød

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

200 g hakket grisekød
1 løg
1 squash, ca. 250 g
1 tsk olie
2 dl hot eller mild tacosauce
1 dl bouillon
1 tsk tørret oregano
salt og peber
1 dåse kogte kikærter
2 forårsløg
frisk koriander eller persille

Sådan gør du

  1. Skær løget og squashen i tern.
  2. Varm olien i en gryde og svits løg, squash og kød, til kødet har skiftet farve.
  3. Tilsæt tacosauce, bouillon, oregano, salt og peber.
  4. Lad retten koge uden låg ved svag varme i ca. 5 minutter.
  5. Vend de afdryppede kikærter i. Varm retten igennem og smag den til.
  6. Pynt med forårsløg snittet på skrå og koriander.

Tips

  • I stedet for kikærter kan der bruges 300 g kogte kartofler.
  • I stedet for kikærter på dåse kan der bruges tørrede kikærter. De sættes i blød i rigeligt vand i 10-12 timer i køleskab. De kommes direkte i retten sammen med bouillon.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed udskæringen hakket svinekød.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 580 g af retten). Retten med 6% fedt i det hakkede kød (slankeret): 

Energi: 1782 kJ (424 kcal)

protein: 34 g

kulhydrat: 35 g

kostfibre: 13 g

fedt: 13 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 308 kJ (73 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 6 g

kostfibre: 2 g

fedt: 2 g 

 


Næringsindhold pr. person (ca. 580 g af retten). Retten med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 1912 kJ (455 kcal)

protein: 32 g

kulhydrat: 35 g

kostfibre: 13 g

fedt: 18 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 330 kJ (79 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 6 g

kostfibre: 3 g

fedt: 3 g