Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
200 g hakket grisekød
1 løg
1 squash, ca. 250 g
1 tsk olie
2 dl hot eller mild tacosauce
1 dl bouillon
1 tsk tørret oregano
salt og peber
1 dåse kogte kikærter
2 forårsløg
frisk koriander eller persille
Sådan gør du
- Skær løget og squashen i tern.
- Varm olien i en gryde og svits løg, squash og kød, til kødet har skiftet farve.
- Tilsæt tacosauce, bouillon, oregano, salt og peber.
- Lad retten koge uden låg ved svag varme i ca. 5 minutter.
- Vend de afdryppede kikærter i. Varm retten igennem og smag den til.
- Pynt med forårsløg snittet på skrå og koriander.
Tips
- I stedet for kikærter kan der bruges 300 g kogte kartofler.
- I stedet for kikærter på dåse kan der bruges tørrede kikærter. De sættes i blød i rigeligt vand i 10-12 timer i køleskab. De kommes direkte i retten sammen med bouillon.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed udskæringen hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 580 g af retten). Retten med 6% fedt i det hakkede kød (slankeret):
Energi: 1782 kJ (424 kcal)
protein: 34 g
kulhydrat: 35 g
kostfibre: 13 g
fedt: 13 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød:
Energi: 308 kJ (73 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 6 g
kostfibre: 2 g
fedt: 2 g
Næringsindhold pr. person (ca. 580 g af retten). Retten med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 1912 kJ (455 kcal)
protein: 32 g
kulhydrat: 35 g
kostfibre: 13 g
fedt: 18 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 330 kJ (79 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 6 g
kostfibre: 3 g
fedt: 3 g