Medisterpølse med bagte rodfrugter

Medisterpølse med bagte rodfrugter

Kasper Bus

Af Kasper Bus

Det skal du bruge

2 personer

250 g medisterpølse
2 tsk olie
425 g kartofler
450 g rodfrugter fx en blanding af selleri, gulerødder, rødbeder og jordskokker
2 tsk olie
Salt og peber
Evt. 2-4 laurbærblade

Ca. 55 minutter


Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader.

Skræl kartofler og grøntsøger og skær dem i passende lige store stykker.

Vend dem i lidt olie, salt, peber og evt. laurbærblade. Læg dem på en bageplade med bagepapir i et lag eller i et stort fad. Stil dem i ovnen ca. 30 minutter. Stik i dem med en kniv for at mærke, om de er møre.

Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Olien skal være så varm, at ”det siger lyde”, når medisterpølsen kommes på panden. Brun kødet 2 minutter på hver side, skru ned til middel varme og steg ca. 15 minutter. Vend medisterpølsen ca. hver anden minut, eller stil den i ovnen i et fad eller på panden, hvis den kan tåle at komme i ovnen. Tag den ud af ovnen efter ca. 15 minutter. Medisterpølse skal være gennemstegt. Stik evt. i den med en kødnål og se om kødsaften, der løber ud er klar, så er medisterpølsen gennemstegt.

Tips

  • Hvis du steger hele medisterpølsen, så læg den i en spiral på panden.
  • Steg evt. den hele medisterpølse og gem resten i køleskabet i et par dage til andre retter med medisterpølse eller til madpakken. Medisterpølse kan også fryses ned rå eller stegt i en fryseegnet plastpose og opbevares fx en måned i fryseren ved minus 18 grader.
  • Læg evt. stanniol over kartofler og rodfrugter de første 10 minutter i ovnen, det giver en bedre kulinarisk kvalitet af de færdige rodfrugter. 
  • Rodfrugterne kan også være løg, hvidløg, pastinak og persillerod. Vælg efter smag og sæson. Det kan også bare være to slags.
  • Hvis der er bagte rodfrugter med kartofler til overs, kan de varmes og spises med spejlæg næste dag evt. med en rest medisterpølse.

energifordeling

Energifordeling og –indhold pr. person
Protein 19%
Kulhydrat 50%
Fedt 32%
2050 kJ – 490 kcal
Sund hverdagsmad