Mandelbrød

Mandelbrød

Af Turboholdet Hanssted Skole

Det skal du bruge

4 personer

2½ dl vand
¼ pakke gær
1 dl mandler
2 dl durumhvedemel
½ tsk salt
3 dl hvedemel (lidt ekstra til æltning)
¼ dl mælk, fx minimælk

 


Ca. 2½ time


Sådan gør du

  1. Hæld 1 dl kogende vand og 1½ dl koldt vand i en skål. Vandet må kun være lunkent, når gæren kommes i.
  2. Rør gæren ud i vandet.
  3. Hak mandlerne groft og tilsæt dem.
  4. Tilsæt durumhvedemel og salt.
  5. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt.
  6. Rør dejen til den ikke klistrer, rør evt. med røremaskine med dejkroge.
  7. Lad den hæve i ca. 1 time.
  8. Tag dejen ud på bordet og ælt den igennem, tilsæt evt. lidt mel.
  9. Form brødet og læg det på bagepapir på en bageplade, og skær nogle snit i brødet.
  10. Tænd ovnen på 200 grader.
  11. Lad brødet efterhæve ca. ½ time.
  12. Pensl brødet med mælk.
  13. Sæt brødet midt i ovnen og bag det i ca. 20 minutter. Tjek herefter om det er færdigt. Det skal være lysebrunt og lyde hult, når man banker på det.

Tips

Denne opskrift er lavet af elever fra 6. og 7. klasse på Hanssted Skole i Valby sammen med VoresMad.dk. Opskriften blev udviklet som led i et hjemkundskabsforløb, et såkaldt turboforløb, i vinteren 2012/13.


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 12%
Kulhydrat 70%
Fedt 18%
1450 kJ – 345 kcal
Sund hverdagsmad