Det skal du bruge
4 personer
2½ dl vand
¼ pakke gær
1 dl mandler
2 dl durumhvedemel
½ tsk salt
3 dl hvedemel (lidt ekstra til æltning)
¼ dl mælk, fx minimælk
Ca. 2½ time
Sådan gør du
- Hæld 1 dl kogende vand og 1½ dl koldt vand i en skål. Vandet må kun være lunkent, når gæren kommes i.
- Rør gæren ud i vandet.
- Hak mandlerne groft og tilsæt dem.
- Tilsæt durumhvedemel og salt.
- Tilsæt hvedemel lidt efter lidt.
- Rør dejen til den ikke klistrer, rør evt. med røremaskine med dejkroge.
- Lad den hæve i ca. 1 time.
- Tag dejen ud på bordet og ælt den igennem, tilsæt evt. lidt mel.
- Form brødet og læg det på bagepapir på en bageplade, og skær nogle snit i brødet.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Lad brødet efterhæve ca. ½ time.
- Pensl brødet med mælk.
- Sæt brødet midt i ovnen og bag det i ca. 20 minutter. Tjek herefter om det er færdigt. Det skal være lysebrunt og lyde hult, når man banker på det.
Tips
Denne opskrift er lavet af elever fra 6. og 7. klasse på Hanssted Skole i Valby sammen med VoresMad.dk. Opskriften blev udviklet som led i et hjemkundskabsforløb, et såkaldt turboforløb, i vinteren 2012/13.