Langtidsbraiseret kalveskank med kanel og øl

Langtidsbraiseret kalveskank med kanel og øl

Af Søren Friis

Det skal du bruge

6-8 personer

1 kalveskank, midterstykket, ca. 2 kg
1 spsk olie

½ knoldselleri
4 rødløg
1 kg gulerødder
1 stærk øl fx. Stjernebryg fra Herslev Bryghus
4 dl vand

1 hel kanel 3-4 cm.
4 laurbærblade
1 kvist frisk timian
2 kardemommekapsler
Salt og peber
2 porrer

Tilbehør

Server med brød.


Ca. 2½ timer


Sådan gør du

Rids kalveskanken på overfladen. Brun stegen ved god varme i olien i en stor stegegryde.
Skær selleri i store tern og rødløg i både. Kom dem i gryden og svits dem med i 5 min.
Skær gulerødder i tykke skiver og tilsæt dem sammen med øl og vand.
Tilsæt krydderier.

Lad retten koge ved svag varme under låg i ca. 2 timer.
Skær porrer i skiver og lad dem koge med den sidste time.
Smag til med salt og peber.

 


energifordeling

Gæster