Det skal du bruge
6-8 personer
1 kalvemørbrad, 1,2 kgSalt og peber
2 tsk olie
Rodfrugtgratin
500 g kartofler
1 sød kartoffel, 300 g
300 g jordskokker
1 tsk rosmarin
1 tsk timian
1 tsk oregano
25 g smør
1 dl piskefløde
Svampesauce
500 g champignon, portobello eller andre svampe
1 skalotteløg
1 tsk olie
1 kvist timian
1 spsk balsamico eddike
2 dl bouillon
2 dl piskefløde
Pynt
1 lille bakke hindbær, 125 g
1 lille bakke spiselige blomster
Lidt timianblade
Ca. 1½ time
Sådan gør du
Skræl grøntsagerne og skær dem i tynde skiver på en mandolin.Smelt smør i en lille gryde.
Smør små portionsskåle (ramekiner) med smør. Læg kartofler og jordskokkerne i lag i skålene.
Pensl med smeltet smør undervejs, drys med lidt salt og peber og læg krydderurterne imellem rodfrugterne. Hæld fløde over og bag dem i ovnen ved 150 grader i cirka 45 minutter.
Tænd ovnen på 150 grader.
Puds kødet af for sener.
Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
Varm olie på en pande ved god varme. Brun kødet godt på alle sider, 7-8 minutter i alt.
Læg kødet i et ovnfast fad og steg 25-30 minutter.
Mål med et stegtermometer, centrumtemperaturen skal være 58-60 grader.
Rengør svampene og skær dem i mindre stykker.
Pil og hak løget fint.
Varm olie i en gryde ved god varme og sauter løg et par minutter.
Tilsæt svampe og timian og vend rundt. Tilsæt eddike og lad det bruse op.
Tilsæt bouillon og lad det simre i 10 minutter. Hæld fløde på og kog igennem i 5 minutter. Smag til med salt og peber.
Tips
- Rodfrugtgratin kan også laves i et stort ovnfast fad.
- Rødvinssauce passer også godt til retten.
- En blandet grøn salat med olie-eddikedressing passer godt til.