Det skal du bruge
4 personer
500 g Filet Royalsalt og peber
2 tsk olie
½ citron
1 fed hvidløg
frisk citrontimian
eller timian, evt. tørret
Grillede grøntsager
4 peberfrugter
½ glas grillede artiskokker, ca. 90 g
Kartoffelmos med citron og rucola
600 g kartofler
2 tsk olivenolie
½ citron
1 bundt rucola
Ca. 1 time
Sådan gør du
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien på en pande ved god varme. Brun hurtigt kødet på alle sider. Smør kødet med en blanding af 2 spsk citronsaft, presset hvidløg og 1 spsk blade af citrontimian.Læg kødet i et ovnfast fad og stik et stegetermometer ind midt i kødet.
Sæt det midt i kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader og lad kødet stege til centrumtemperaturen er 60 grader. Skær kødet i tynde skiver ved servering.
Skær peberfrugterne i kvarte og læg dem på stanniol på bagepladen med skindet opad. Grill dem i ovnen til de er helt sorte. Tag dem ud af ovnen. Dæk dem med en frostplastpose. Fjern skindet med en kniv, når de er kølet lidt af. Skær peberfrugterne i grove stykker. Afdryp artiskokkerne. Vend peberfrugter med artiskokker og smag til med salt og peber.
Kog kartoflerne møre og hæld vandet fra. Mos kartoflerne groft med en gaffel og tilsæt olie. Smag til med reven citronskal og citronsaft, salt og peber. Vend grofthakket rucola i.
Tips
- Svinemørbrad, medaljoner af svinefilet eller skinkeschnitzler af inderlår kan bruges i stedet for Filet Royal.
- Kartoffelmosen kan også laves med masser af hakkede krydderurter, fx persille, dild, purløg og kørvel.
- Grillede peberfrugter i olie kan købes på glas. De skal afdryppes før brug.