Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
4 personer
500 g Filet Royal
salt
peber
2 tsk olie
2 spsk citronsaft
1 fed hvidløg
frisk citrontimian eller timian, evt. tørret
Grillede grøntsager
4 peberfrugter
½ glas grillede artiskokker, ca. 90 g
Kartoffelmos med citron og rucola
600 g kartofler
2 tsk olivenolie
½ citron
1 bundt rucola
Sådan gør du
Filet Royal
- Dup kødet tørt med køkkenrulle.
- Krydr med salt og peber.
- Varm olien på en pande ved god varme.
- Brun hurtigt kødet på alle sider.
- Smør kødet med en blanding af 2 spsk citronsaft, presset hvidløg og 1 spsk blade af citrontimian.
- Læg kødet i et ovnfast fad og stik et stegetermometer ind midt i kødet.
- Sæt det midt i kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader og lad kødet stege til centrumtemperaturen er 60 grader.
- Skær kødet i tynde skiver ved servering.
Grillede grøntsager
- Skær peberfrugterne i kvarte og læg dem på stanniol på bagepladen med skindet opad.
- Grill dem i ovnen til de er helt sorte. Tag dem ud af ovnen.
- Dæk dem med en frostplastpose.
- Fjern skindet med en kniv, når de er kølet lidt af.
- Skær peberfrugterne i grove stykker.
- Afdryp artiskokkerne.
- Vend peberfrugter med artiskokker og smag til med salt og peber.
Kartoffelmos
- Kog kartoflerne møre og hæld vandet fra.
- Mos kartoflerne groft med en gaffel og tilsæt olie.
- Smag til med reven citronskal og citronsaft, salt og peber.
- Vend grofthakket rucola i.
Tips
- Grisemørbrad, medaljoner af grisefilet eller schnitzler af inderlår fra gris kan bruges i stedet for Filet Royal.
- Kartoffelmosen kan også laves med masser af hakkede krydderurter, fx persille, dild, purløg og kørvel.
- Grillede peberfrugter i olie kan købes på glas. De skal afdryppes før brug.
Energifordeling
Nu hedder det Filet Royal af grisekød. Før hed udskæringen Filet Royal af svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 500 g af retten):
Energi: 1516 kJ (362 kcal)
Protein: 34 g
Kulhydrat: 37 g
Kostfibre: 6 g
Fedt: 7 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 299 kJ (72 kcal)
Protein: 7 g
Kulhydrat: 7 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 1 g