Tilberedningstid
Ca. 1¾ time
Det skal du bruge
5 personer
1 kg grisekinder/kæbeklumper
salt og peber
1 spsk
olie
2½ dl hønsefond
1 dl rødvinseddike
2½ dl
cola
Karamelliseret tomatgelé
1 dl sukker
3 tomater
1 løg
2
fed hvidløg
2 dl rødvins- eller hindbærvineddike
6 blade husblas pr. ½ l
væske
Pebernougatine
½ dl sukker eller glukosesirup
peber
Tilbehør
Brød
Sådan gør du
Kødet
- Dup kinderne tørre med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
- Brun dem i olie i en stegegryde.
- Tilsæt hønsefond, eddike og cola. Kog til kinderne er møre ca. 1¼ time.
- Tag kødet op. Kog skyen ind til ½ l.
- Smag til salt og peber.
- Glasér kinderne i den indkogte sky.
Karamelliseret tomatgelé
- Smelt sukkeret i en gryde til det er lysebrunt.
- Tilsæt hakkede tomater, løg og hvidløg. Vend det i karamellen.
- Tilsæt eddike, salt og peber og kog det i 20 minutter.
- Si væsken og smag til med salt og peber.
- Udblød husblasen i koldt vand i 5 minutter.
- Tag husblasen op og knug vandet af den. Kom husblasen i væsken og rør til den er smeltet.
Pebernougatine
- Smelt sukkeret. Det må ikke blive mørkt. Kog det i ca. 5 minutter.
- Tilsæt en smule koldt vand hvis sukkeret bliver for varmt.
- Hæld det smeltede sukker ud på bagepapir i et meget tyndt lag. Drys straks med groftkværnet peber.
- Lad sukkeret stivne.
Anretning
- Læg tomatgeléen i bunden af små portionsskåle og læg kødet, som har stuetemperatur, ovenpå.
- Bræk pebernougatinen i stykker og læg dem på kødet.
- Smelt med en gasbrænder lige inden servering.
Energifordeling
Nu hedder det grisekinder/grisekæber. Før hed udskæringen svinekinder/svinekæber.
Næringsindhold pr. person (ca. 480 g af retten):
Energi: 2079 kJ (497 kcal)
Protein: 44 g
Kulhydrat: 48 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 12 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 430 kJ (103 kcal)
Protein: 9 g
Kulhydrat: 10 g
Kostfibre: 0 g
Fedt: 2 g