Det skal du bruge
4 personer
8 svinekæber/ kæbeklumper2 spsk olie
1 løg
150 g selleri
150 g kålrabi, pastinak eller persillerod
2 gulerødder, ca. 150 g
2 spsk hvedemel
2 timiankviste og lidt til pynt
2 dl mørkt øl eller bouillon
Frisk peberrod
Ca. 1¾ time
Sådan gør du
Skær sener og fedthinden af svinekæberne. Dup dem tørre med køkkenrulle. Lad 1 spsk olie blive varm i en gryde fx en stegegryde ved god varme. Brun svinekæberne. Tag dem op på en tallerken. Kom 1 spsk olie i gryden og sæt den på høj varme. Tilsæt løg i tern, og selleri, kålrabi og gulerødder i rustikke stykker. Tilsæt mel og vend det godt rundt i gryden. Kom kødet tilbage i gryden. Tilsæt timian og mørkt øl og lad retten koge ved svag varme under låg i 1 ¼ - 1½ time til kæberne er møre.Smag retten til.
Riv ca. 3 spsk peberrod ud over retten og servér i gryden eller i et fad.
Tips
- Man kan lave dobbelt portion, da retten smager mindst lige så godt efter 2 dage i køleskabet.
- Retten kan også fryses og tages op en dag hvor det kniber med tiden til madlavning.
energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
hvis man spiser den angivne ret
Protein 39%
Kulhydrat 19% Slankeret
Fedt 37%
Alkohol 4% - alkoholen er kogt væk
1675 kJ – 400 kcal (Slankeret)
Energifordeling og -indhold pr. person
hvis man spiser den angivne ret med kartoffelmos af 1 kg kartofler, 1½ dl minimælk og 20 g smør
Protein 28%
Kulhydrat 41%
Fedt 29%
Alkohol 2% - alkoholen er kogt væk
2775 kJ – 660 kcal
hvis man spiser den angivne ret
Protein 39%
Kulhydrat 19% Slankeret
Fedt 37%
Alkohol 4% - alkoholen er kogt væk
1675 kJ – 400 kcal (Slankeret)
Energifordeling og -indhold pr. person
hvis man spiser den angivne ret med kartoffelmos af 1 kg kartofler, 1½ dl minimælk og 20 g smør
Protein 28%
Kulhydrat 41%
Fedt 29%
Alkohol 2% - alkoholen er kogt væk
2775 kJ – 660 kcal