Det skal du bruge
4 personer
500 g hakket svinekød1-1½ tsk salt
½ tsk peber
1 æg
1 løg, ca. 50 g
½-1 dl hvedemel
1- 1½ dl mælk fx minimælk
Karrysauce
1 løg
30 g smør
1-2 tsk karry
3 spsk mel
4 dl bouillon
1 syrligt æble
1 dl fløde 9%
sukker
Tilbehør
3 dl ris4 spsk mangochutney
Ca. 45 minutter
Sådan gør du
Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg og revet løg. Tilsæt melet. Rør herefter mælken i. Stil farsen i køleskab til den skal bruges.Kog risene.
Hak løget fint. Svits det i smørret sammen med karry i en sauterpande eller gryde. Rør melet i og kom bouillon i under piskning. Skræl æblet, skær det i tern og kom dem i saucen. Tilsæt fløden. Krydr med salt og peber.
Form farsen til kødboller med en dessertske og kom dem i saucen. Kog dem ved svag varme under låg i ca. 12 minutter til de er gennemkogte, ryst panden af og til. Smag saucen til med salt, peber og et drys sukker.
Tips
Kog kødbollerne i vand eller bouillon, der bagefter enten jævnes med en meljævning eller afbages til saucen.Tilsæt karry til farsen, hvis karrysmagen ønskes mere intens.