Andebryst med timianæbler

Andebryst med timianæbler

Af Vibeke Lehn

Det skal du bruge

2 personer

1 andebryst, ca. 265 g
Salt og peber

1- 2 æbler
1-2 tsk æbleeddike eller balsamico
4 kviste timian

Tilbehør

250 g broccoli
400 g kartofler

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Kog kartoflerne.

Rids evt. skindet på andebrystet med en skarp kniv. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm en pande op ved god varme. Læg andebrystet på panden med skindsiden nedad. Steg til skindet er sprødt ca. 10 minutter. Vend og steg kødet ca. 10 minutter. Læg kødet på et fad. Hæld fedtet af panden på nær 1 spsk. Rist æbler skåret i både i fedtet nogle få minutter, dryp med eddike og smag til med salt og peber. Tilsæt timian.

Kog broccolien.

Tips

  • Blommer eller pærer kan bruges i stedet for æbler.
  • Skær evt. skindet af andebrystet inden stegning, hvis det alligevel skæres fra på tallerkenen. Brug fingrene til at løsne skind fra bryst og skær med en lille skarp kniv. Stegetiden for bryst uden skind er bruning 1 minut på hver side ved god varme og derefter 5 – 6 minutter på hver side ved middel varme – evt. under låg. Hvis der steges andebryst uden skind – steges æblerne i 15 g smør eller 1 spsk olie
  • Andebryst er mest saftigt, hvis det steges rosa. Hele kødstykker er sterile i midten, så det er vigtigt at overfladen får tilstrækkelig varme.
  • 2 stegte andelår kan bruges i stedet for et andebryst
  • Andeskindet afsmelter meget fedt, men da vi ikke har tal for det, er der i ernæringsberegningerne regnet med råt skind

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person, når andebrystet spises med skind, og der ikke er kendskab til, hvor meget fedt der smelter fra under stegning
Protein 21%
Kulhydrat 35%
Fedt 44%
2670 kJ – 635 kcal

Energifordeling og -indhold pr. person, når andebrystet spises uden skind (slankeret) 
Protein 27%
Kulhydrat 49%
Fedt 24%
1900 kJ – 450 kcal

Sund hverdagsmad