Tilberedningstid
Ca. 3¼ time, heraf arbejdstid ca. ½ time
Det skal du bruge
4 personer
2 svineskanke
2
gulerødder
2 pastinakker
1 stor eller 2 små fennikel
50 g bacon i
tern
12 skalotteløg
12 mindre kartofler
salt og peber
1 spsk
honning
1 porter eller pilsner
1 rødbede
Sauce
25 g smør
evt.
½-1 tsk citronsaft
evt. kulør
Tilbehør
4 skiver groft rugbrød, 200 g evt. med smør
Sådan gør du
Bestil skankene hos slagteren et par dage i forvejen.
Skær gulerødder og
pastinakker i skrå skiver. Skær fennikel i både.
Svits bacon i en stegegryde
eller en sauterpande. Kom gulerødder, pastinakker, fennikel, pillede, hele løg og
kartofler i . Læg kødet i gryden mellem grøntsagerne og tilsæt salt, peber og
honning. Tilsæt øllet og lad det koge op. Læg låg på og lad det stege ved svag
varme i ca. 2½ time. Tilsæt rødbede i tern og lad det koge yderligere ½ time til
kødet er mørt.
Skær kødet i mindre stykker ved servering eller anret
skankene hele på fade. Server grøntsagerne til. Lav sauce af
skyen.
Sauce
Si skyen og kog den ind til der er 2 dl. Tilsæt smør og
kog til saucen har passende konsistens. Smag til med salt, peber og citronsaft,
hvis saucen er for sød af honning. Tilsæt evt. kulør.
Vinforslag
Rhône vin, serveringstemperatur 17-18 grader, eller ikke for
sød Gewurztraminer, serveringstem-peratur 10 grader
Øl, fx Carlsberg Semper
Ardens Bock. Serveringstemperatur 10-12 grader.
Tips
- I stedet for porter kan bruges en halv flaske Carlsberg Semper Ardens Bock.
- Lad stokken sidde på fenniklen, så kan de beholde faconen efter at være skåret i både.
- Kød og grøntsager kan også tilberedes i ovnen ved 120 grader i 4-5 timer i et fad dækket med stanniol.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 33%
Kulhydrat 40%
Fedt 27%
3175 kJ - 755 kcal