Saftige svinekoteletter med stegte æbler i æblesky

Saftige svinekoteletter med stegte æbler i æblesky

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Saftige svinekoteletter med stegte æbler i æblesky

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

4 svinekoteletter uden ben ca. 2 cm tykke a ca. 125 g
Fint salt og peber
1 spsk olie

Stegte æbler og æblesky
2- 3 æbler
2 spsk sukker
15 g smør
2 dl æblemost eller æblejuice
Tørret eller flydende koncentreret bouillon til 1 dl væske
4 stilke frisk rosmarin eller persille

Tilbehør

1 kg kartofler
300 g grønne bønner

Sådan gør du

Kog kartoflerne.

Dup koteletterne tørre med køkkenrulle. Drys hver kotelet med en knivspids fint salt og lad kødet stå i køleskab i mindst 15 minutter. Krydr kødet med peber. Varm olien på en pande ved god varme. Brun koteletterne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige, ca. 3 minutter på hver side. Læg kødet i et serveringsfad.

Skær æblerne i tynde både. Drys æblebådene med sukker og lad dem trække 5 minutter. Lad smørret blive gyldent på panden. Brun æblebådene i smørret. Tag æblebådene op og læg dem over koteletterne i fadet. Kom æblemost og finthakket rosmarin på panden. Kog det ind til ca. halvdelen. Tilsæt bouillon og smag til med salt og peber. Hæld skyen over koteletterne og æblerne i fadet. Pynt evt. med nogle kviste rosmarin.

Kog bønnerne.

Tips

• Kødet bliver mere mørt og saftigt af en let saltning 15 minutter før stegning – stegesvindet bliver også mindre.
• Koteletterne er mere møre og saftige, hvis de steges rosa. Steges kødet for længe bliver det mere og mere tørt.
• Skinkeschnitzler eller mørbradbøffer kan bruges i stedet for koteletter.
• Hvis du ikke vil spise fedtkanten på koteletten, vælg koteletter med mindst mulig fedtkant eller skær fedtkanten af før stegning. Kødet bliver ikke mere saftigt af at være stegt med fedtkant.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person, hvis koteletterne spises med fedtkant
Protein 22%
Kulhydrat 46%
Fedt 32%
2460 kJ – 585 kcal

Energifordeling og -indhold pr. person, hvis koteletterne spises uden fedtkant
Protein 25%
Kulhydrat 53%
Fedt 22%
2160 kJ – 540 kcal