Svinekoteletter med æblesalat og krydderkartofler

Svinekoteletter med æblesalat og krydderkartofler

Af Turboholdet Hanssted Skole | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Svinekoteletter med æblesalat og krydderkartofler

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

4 personer

Krydderkartofler
8 store kartofler, ca 1 kg
1 tsk tørret rosmarin
1 tsk tørret timian
1 tsk tørret oregano
1 tsk salt
2 tsk olie
1 spsk vand
¼ citron

Æblesalat
1 pakke salatmix, 75 g
2 æbler
2 gulerødder
2 stilke bladselleri
¼ citron

Svinekoteletter
4 svinekoteletter, a 100 g, ca. 2 cm tykke
1 tsk salt
1 tsk tørret rosmarin
1 tsk tørret timian
1 tsk smør
1 tsk olie

Sådan gør du

Krydderkartofler

  1. Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i både.
  2. Kom kartoflerne i en skål, og vend dem med krydderurter, salt, olie, vand og saften fra citronen.
  3. Læg bagepapir på en bageplade.
  4. Læg kartoffelbådene på bagepladen.
  5. Sæt bagepladen midt i ovnen, tænd på 200 grader og steg i ca. 35 minutter til kartoflerne er gyldne og møre.

Æblesalat

  1. Skyl og tør salaten.
  2. Skyl æbler, tag kernehuset ud, og skær dem i både eller tern.     
  3. Skræl gulerødder og riv dem groft.
  4. Skyl bladselleri og sker den i små tern.
  5. Bland alt i en skål, og pres saften af citronen ud over.

Svinekoteletter

  1. Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  2. Gnid kødet med salt, rosmarin og timian.
  3. Varm olie og smør på en pande ved god varme. Fedtstoffet er varmt nok, når det siger lyde, når kødet lægges på.
  4. Brun koteletterne 1 minut på hver side.
  5. Skru ned til middel varme og steg 2 minutter på hver side.
  6. Tag en kotelet af og lav en fligtest (se tip).
  7. Tag koteletterne af, når de færdige.

Tips

Denne opskrift er lavet af elever fra 6. og 7. klasse på Hanssted Skole i Valby sammen med VoresMad.dk. Opskriften blev udviklet som led i et hjemkundskabsforløb, et såkaldt turboforløb, i vinteren 2012/13.

 

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person (svinekotelet uden fedtkant)
Protein 23%
Kulhydrat 43%
Fedt 34%
2265 kJ – 540 kcal