Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
4 personer
Krydderkartofler
8 store kartofler, ca 1 kg
1 tsk tørret rosmarin
1 tsk tørret timian
1 tsk tørret oregano
1 tsk salt
2 tsk olie
1 spsk vand
¼ citron
Æblesalat
1 pakke salatmix, 75 g
2 æbler
2 gulerødder
2 stilke bladselleri
¼ citron
Svinekoteletter
4 svinekoteletter, a 100 g, ca. 2 cm tykke
1 tsk salt
1 tsk tørret rosmarin
1 tsk tørret timian
1 tsk smør
1 tsk olie
Sådan gør du
Krydderkartofler
- Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i både.
- Kom kartoflerne i en skål, og vend dem med krydderurter, salt, olie, vand og saften fra citronen.
- Læg bagepapir på en bageplade.
- Læg kartoffelbådene på bagepladen.
- Sæt bagepladen midt i ovnen, tænd på 200 grader og steg i ca. 35 minutter til kartoflerne er gyldne og møre.
Æblesalat
- Skyl og tør salaten.
- Skyl æbler, tag kernehuset ud, og skær dem i både eller tern.
- Skræl gulerødder og riv dem groft.
- Skyl bladselleri og sker den i små tern.
- Bland alt i en skål, og pres saften af citronen ud over.
Svinekoteletter
- Dup kødet tørt med køkkenrulle.
- Gnid kødet med salt, rosmarin og timian.
- Varm olie og smør på en pande ved god varme. Fedtstoffet er varmt nok, når det siger lyde, når kødet lægges på.
- Brun koteletterne 1 minut på hver side.
- Skru ned til middel varme og steg 2 minutter på hver side.
- Tag en kotelet af og lav en fligtest (se tip).
- Tag koteletterne af, når de færdige.
Tips
Denne opskrift er lavet af elever fra 6. og 7. klasse på Hanssted Skole i Valby sammen med VoresMad.dk. Opskriften blev udviklet som led i et hjemkundskabsforløb, et såkaldt turboforløb, i vinteren 2012/13.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person (svinekotelet uden fedtkant)
Protein 23%
Kulhydrat 43%
Fedt 34%
2265 kJ – 540 kcal