Skinkeschnitzler teriyaki og rodfrugter med tzatziki

Skinkeschnitzler teriyaki og rodfrugter med tzatziki

Af Sandra Leigh Draznin | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

2 voksne og 1 barn

2 store skinkeschnitzler af inderlår,
1 cm tykke, á ca. 150 g
salt og peber
2 tsk olie
1 spsk teriyakisauce

Rodfrugter
400 g kartofler
400 g rodfrugter, fx gulerødder, selleri, persillerod og rødbede
½ spsk olie

Tzatziki
½ l letmælksyoghurt, naturel
1 stor agurk
1 fed hvidløg
evt. frisk mynte

Sådan gør du

Tænd ovnen på 220 grader. Skær kartofler og rodfrugter i grove stykker. Vend dem med olie, salt og peber. Læg dem i ét lag på en bageplade med bagepapir. Bag dem møre og gyldne i ovnen ca. 35 minutter.

Hæld yoghurten i et kaffefilter og lad den dryppe af i ca. 20 minutter. Riv agurken groft, læg den i en si til afdrypning. Skrab yoghurten af kaffefiltret og tryk det sidste væde af agurkerne. Rør de to ting sammen og smag til med knust hvidløg, hakket mynte, salt og peber.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Brun hurtigt skinkeschnitzlerne på begge sider. Skru ned til middel varme og steg dem færdige 1 1/2-2 minutter på hver side. Tag kødet af panden og tag kødet fra til barnet. Pensl kødet til de voksne med teriyaki sauce.

Til spædbarnet 7-9 måneder
Mos grøntsager og ca. 25 g kød uden teriyaki sauce i en hurtighakker og tilsæt 1 tsk olie. Læg 1 spsk hakket tzatziki oven på.

Til barnet over 12 måneder:
Skær grøntsager og 25-50 g kød i små stykker og anret dem hver for sig. Giv 1-2 spsk tzatziki til.

Tips

  • 2½ dl yoghurt, 10% eller græsk yoghurt, 10%, kvark eller fromage frais kan bruges i stedet for letmælksyoghurt, naturel. De skal ikke afdryppes.
  • Friskrevet ingefær, hvidløg, sojasauce og honning kan koges sammen og bruges i stedet for teriyaki sauce.
  • Overhold stegetiden for kødet, hvis det får for meget, bliver det tørt.


Energifordeling

Energifordeling og -indhold i hele retten
Protein 31%
Kulhydrat 44%
Fedt 25%
5510 kJ - 1310 kcal