Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
1 skinkeklump, ca. 350 g
salt og peber
½ spsk olie
10 g smør
125
g små markchampignon
2 dl kalvebouillon eller - fond
100 g brombær
100
g blåbær
Dildolie
½ dl olie
1 bundt dild
½
citron
Tilbehør
150 g brød
Sådan gør du
Bestil den midterste reelle muskel i skinkeklumpen hos slagteren. Skær den i
1½ cm tykke skiver. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Varm fedtstoffet på pande ved god varme. Brun kødet 1 minut på hver side. Skru
ned til middel varme og steg dem færdige 1½-2 minutter på hver side. Tag kødet
af panden. Rist champignon skåret i kvarte på panden.
Blend olien med en
håndfuld dild - det må gerne være groft. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Varm bouillonen og smag den til før champignon, brombær og blåbær
tilsættes. Læg kødet i bouillonen ved servering og dryp hver portion med 1 tsk
dildolie.
Tips
- Mørbradbøffer kan bruges i stedet for skiver af skinkeklump.
- Resten af dildolien kan bruges som dressing på salat, kød eller fisk
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 32%
Kulhydrat 36%
Fedt 32%
2410 kJ - 575 kcal