Skinke i skiver med brombær og blåbær

Skinke i skiver med brombær og blåbær

Af Anton Olsen | Efterår | Hovedretter | Gæster, Weekend, Fest


Skinke i skiver med brombær og blåbær

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

1 skinkeklump, ca. 350 g
salt og peber
½ spsk olie
10 g smør
125 g små markchampignon
2 dl kalvebouillon eller - fond
100 g brombær
100 g blåbær

Dildolie
½ dl olie
1 bundt dild
½ citron

Tilbehør

150 g brød

Sådan gør du

Bestil den midterste reelle muskel i skinkeklumpen hos slagteren. Skær den i 1½ cm tykke skiver. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm fedtstoffet på pande ved god varme. Brun kødet 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige 1½-2 minutter på hver side. Tag kødet af panden. Rist champignon skåret i kvarte på panden.

Blend olien med en håndfuld dild - det må gerne være groft. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Varm bouillonen og smag den til før champignon, brombær og blåbær tilsættes. Læg kødet i bouillonen ved servering og dryp hver portion med 1 tsk dildolie.

Tips

  • Mørbradbøffer kan bruges i stedet for skiver af skinkeklump.
  • Resten af dildolien kan bruges som dressing på salat, kød eller fisk

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 32%
Kulhydrat 36%
Fedt 32%
2410 kJ - 575 kcal