Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 medaljoner af svinefilet, 2½ cm tykke, a 100 g
salt og peber
evt. 1 tsk provencekrydderi
2 tsk olie
Ratatouille
2 peberfrugter,
fx rød og orange
1 lille squash, ca. 200 g
1 lille aubergine, ca. 200 g
2 løg
3 tomater
2-3 fed hvidløg
1-2 laurbærblade
frisk basilikum
Tilbehør
300 g kartofler
Sådan gør du
Skær alle grøntsagerne i grove stykker og vend dem med presset hvidløg og knust laurbær, salt og peber.
Læg dem i ét lag på en bageplade med bagepapir. Bag dem møre i ovnen ved 225 grader i ca. ½ time. Vend grøntsagerne af og til. Vend basilikumblade i den færdige ratatouille.
Kog kartoflerne.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt, peber og evt. provencekrydderi.
Varm olien på en pande ved god varme. Brun kødet 1 minut på hver side.
Skru ned til middel varme og steg medaljonerne færdige ca. 2 minutter på hver side.
Tag kødet af panden.
Tips
- Skinkeschnitzler af inderlår kan bruges i stedet for medaljoner.
- Kartoflerne kan bages i ovnen sammen med grøntsagerne.
- Retten kan også tilberedes på havegrill. Kog kartoflerne knap møre i letsaltet vand. Fordel grøntsagerne på to stykker stanniol og fold dem sammen til helt lukkede pakker. Læg pakkerne på grillen, til grøntsagerne er møre. Drys med hakket basilikum. Grill kødet ca. 4 minutter på hver side. Sæt kartoflerne på grillspid. Pensl dem med olie og læg dem på grillen. Læg træspiddene i vand nogle timer i forvejen, så brænder de ikke.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 34%
Kulhydrat 56%
Fedt 10%
1550 kJ - 360 kcal
Ca. 470 g frugt og grønt pr. person